Lagombackan sevendays header 2

Sandra vs. Kirskål

Skrivet av Sandra Neuman 15.05.2016 | 0 Kommentarer

Nu har jag påbörjat ett riktigt pilligt arbete i köksträdgården. Projekt: Hitta alla kirskålsrötter, det är ungefär samma lek som det traditionella Leta efter en nål i en höstack. Och på tal om en höstack så liknar kirskålsrötter och halm varandra väldigt mycket, och det här gör mitt projekt ännu mer påfrestande.

Att de här rötterna dessutom är svaga som en sytråd gör det ännu lite mer invecklat. Råkar man knäcka någon rot lämnar det lätt kvar en bit i marken... och gör det det så börjar den garanterat växa.

 

 

För att kunna åtgärda den här lilla missen (jo det är helt och hållet mitt eget fel som inte täckte före jag lassade på bäddarna), fick jag plocka upp nästan 20 vitlöksklyftor ur odlingsbädden. Men det kändes som en nödvändighet i och med att kirskål är så besvärligt och sprider sig snabbt. Så behöver jag också utrymmet att odla på, så jag har helt enkelt inte "råd" att odla kirskål i min köksträdgård.

Nu när jag ändå håller på så funderar jag på att flytta två av de större odlingslådorna hit. De som är närmast växthuset, där det aldrig har växt riktigt bra. För fastän jag inte har haft de här odlingsbäddarna ens en säsong, så kan jag bara konstatera att jag föredrar lådor, kanske främst för att det ser så mycket mer städat ut och är lättare att hålla ogräsfritt.

 

Imorgon fortsätter kampen om odlingsytan. Sandra mot kirskålen!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar