Lagombackan sevendays header 2

Selfie, sådd och jordgubbsland

Skrivet av Sandra Neuman 13.04.2016 | 0 Kommentarer

Detta hände i måndags.

Varmt och skönt var det, så vi åt en sen lunch (efter dåligt tajmat rådgivningsbesök) utomhus och slängde sedan på 110 liter biolan-mylla i varmbänken. Då visade termometern 44,5 grader, men nu två dagar senare är den upp på 55 igen.

 

På kvällspasset tog jag en selfie, och flyttade sedan jordgubbslådorna. Vi ville inte riskera att kirskålen och åkervindan (som härjar här) ställer till det, så vi satte rotspärr under hela jordgubbslandet. Ett förmånligt sätt att spara på nerverna.


Idag två dagar efter att myllan kom på i varmbänken så hände det här:

Sådd! Det var så härligt att kunna stå i solskenet, lyssna på fågelsång, och så -i april!! Visserligen var det en isande vind vi fick stå ut med, och alla är rosenröda om kinderna nu ikväll, men jag vet att det är varmt och skönt i varmbänken.

I jorden visade det 15 grader nu ikväll, i dyngan under 50 grader.

Ja vad sådde jag då? Jag hade drivit upp nyzeeländsk spenat och bladbeta som jag planterade ut. Samtidigt sådde jag rädisa, spenat, pak choi, salladslök, rättika, asiatisk kålmix, bindsallat, mera bladbeta, plocksallat och rödbeta. Så här långt in på våren är en varmbänk nästan lite överflödig, men det har ändå varit roligt att testa (det är nästan mer säsong för kallbänk). Därför sådde jag bara lite men många olika sorter, för att kunna lyxa till det i förväg.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar