Lagombackan sevendays header 2

Skördetid!!

Skrivet av Sandra Neuman 02.05.2018 | 0 Kommentarer

Höjden av lyx är att kunna gå ut i sin köksträdgård och hämta in en ordentlig hög med smörgåsgrönt. I april. Den där varmbänken visade sig vara en ganska bra spontan work out ändå. De gröna bladen där har ett stort försprång jämfört med det som växer på sidan om.

 

Det är inte alls konstigt att grön är min favoritfärg, se bara så vacker den här skapelsen är... och god också.

 

JPEG bild 2CAE8027C3F6 3JPEG bild 2CAE8027C3F6 2

 

Längst under den här högen med grönt, medwurst, ost och smör finns en våffla. Jag brukar lämna bort vaniljpulvret och använda dem som bröd istället för en... ja vad det nu klassas som. Det här är det recept jag brukar använda både till crepes, smörgås och som klassisk våffla med grädde och bär.

 

LCHF-VÅFFLOR
6-7 st

2 dl mandelmjöl
2 dl vispgrädde
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
nypa salt
vaniljpulver

Vispa ihop allt. Grädda i smör i våffeljärn!

 

JPEG bild 2CAE8027C3F6 1

 

TIPS!

Och när vi pratar om bladgrönt så ska jag ge min bästa supertips. När du ändå köper hem sallat så köp inte den där färdigsköljda i påse. Köp istället den i kruka så har du möjligheten att plantera ner rotklumpen utomhus och skörda av den flera gånger. Den vackra sallaten på första bilden är ett sånt återbruk. Ett av många eftersom jag gärna slänger en stor näve grönt på min smörgås.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar