Lagombackan sevendays header 2

Tacohej med vintersallat

Skrivet av Sandra Neuman 01.11.2016 | 0 Kommentarer

"Oj ja glömd jo ti köp sallat!" Sa Daniel.

"Inga problem!" sa jag och gick ut i köksträdgården.


JPEG image 0F52DD7E18FA 1

JPEG image 0F52DD7E18FA 2Bladen är så små att man inte behöver hacka dem för att kunna använda dem.

 

Ja ibland har man ju tur, och machésallat som dessutom har så jättegod smak passade utmärkt att sätta i sin tortillas... eller på sin tacotallrik som jag har på bilden här ovanför. Nu minns jag inte när jag sådde den här sallaten, men det skulle ha kunnat vara så sent som i augusti. Den växte bra och jag har ett gäng små sallatsbuketter ännu i en låda under ett lock, att använda nästa gång det kniper med smörgåsgrönsaker eller vi glömt att köpa sallat till tacosen.

 

Machésallat är en sorts vintersallat som är väldigt köldtålig. Jag vet inte hur den klarar -20-30 grader, men hinner man driva upp lagom stora blad så går det att skörda till jul åtminstone. Väl värt att ha i sin köksträdgård när inget annat går att skörda. Portlak är också väldigt köldtålig och lättodlad, så den rekommenderar jag också.

 

Taco hej!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar