Lagombackan sevendays header 2

The paketkalender

Skrivet av Sandra Neuman 02.12.2016 | 3 Kommentarer

Som ett underverk så lyckades jag faktiskt åstadkomma en paketkalender åt barnen i år. Förra året fanns tanken, men då hann jag inte springa runt och leta småsaker att sätta i luckorna så den lämnade ogjord. Nu julhandlade jag redan i början av november när jag fick en ensam stund på stan, så därför lyckades det också till slut med kalendern.

I paketen finns det lite allt möjligt. Små böcker, pepparkaksformar, stora bjällror, muminfigurer, magnetbokstäver och choklad. Både magnetbokstäverna och muminfigurerna är förpackningar med flera i, som jag delat upp på två barn och flera kalenderluckor.


JPEG image A6A88BB89B7A 1

JPEG image A6A88BB89B7A 2

 

Det värsta med hela det här kalenderprojektet var att fota den. De röda stjärnorna är omöjliga att få röda på bild! 

På de flesta dagarnas luckor har jag använt påsar (för att slippa paketera 48 paket!), men när de tog slut fick jag snällt paketera in det som fanns kvar. Därför ser paketen stora ut fastän det kanske bara är en pepparkaksform eller en liten muminfigur i.

 

JPEG image A6A88BB89B7A 3

Till 24:e luckan har jag en specialare på gång. Men det måste pysslas ihop, så det får bli ett helt eget inlägg småningom!

Jag har försökt hitta foton på den paketkalender min mamma hade åt oss när vi var små, men det är många foton att söka igenom så det blir en cliffhanger om den!

Kommentarer

 • Hanna Stigzelius 02/12/2016 4:36pm (4 år sen)

  Så fin! Duktigt :) Få se om jag orkar fixa en nästa år... Det finns ju så fina färdiga ;-)

  • Sandra Neuman 02/12/2016 8:42pm (4 år sen)

   Jag känner mig urduktig! ;D Det här är min allra första, och bara man har plockat på sig smågrejer så är det ganska enkelt sist och slutligen, speciellt om man använder färdiga papper- eller tygpåsar. Jag tror jag ska börja samla på nya småsaker inför nästa år redan nu i mellandagarna (när man ännu kommer ihåg vilket jobb det är).

 • Mommo 02/12/2016 9:13pm (4 år sen)

  Vilken FIN kalender!!! ?

 • Nina Överholm 03/12/2016 10:03pm (4 år sen)

  Fint blev det! Påsar är nog supersmart, det tar ju en evighet att paketera små paket! Jag har fotat min kalender idag. Eller Lennis alltså ;) Ska blogga om den bara jag orkar sätta mig vid datorn!

Skriv en kommentar