Lagombackan sevendays header 2

Tillsammansodlingens skördefest

Skrivet av Sandra Neuman 30.09.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

En annan dag ska jag skriva mer utförligt om tillsammansodlingsprojektet, men eftersom det här nu handlar om vår skördefest så hintar det om att vi iallafall fick skörda något.

Tillsammansodlingen skordetidTillsammansodling potaitsTillsammansodling IdaTillsammansodling palsternackaTillsammansodling skordTillsammansodling skordarTillsammansodling appelpajTillsammansodling purjo rodbetaTillsammansodling blombukettTillsammansodling pumpasoppaTillsammansodling gronsaksbiffar vitlokspotatisgratang

Vi visste inte mycket när vi vandrade mot tillsammansodlingen på söndag. Hur många skulle dyka upp idag? Vad har vi att skörda? Vad ska vi kocka för mat? Det är också en utmaning en odlare kan stå för nu som då, att använda det som finns på något sätt.

Potatis, purjo, morot, palsternacka, sallat, kålblad och rödbetor. Inga stora mängder tillräckligt för att kunna tillreda den här skördemåltiden vi har haft siktet inställt på hela sommaren. Pumpor och squash har vi skördat redan tidigare och förvarat undan frosten. Till alla de här fina råvarorna kompletterade vi med det vi hade i våra skafferi.

Resultatet? Till förrätt åt vi en kryddig och makalöst god pumpasoppa med ugnsrostade pumpafrön. Huvudrätten blev grönsaksbiffar i äkta "vi tager vad vi haver"-anda och vad som sist och slutligen fanns i smeten är lite oklart. Ungefär allt av de grönsaker som räknades upp tidigare skulle jag tro. När efterrätten dukades fram kom barnen farandes från alla håll och ville ha mer och mer. Plommonkräm av färska plommon, äppelpaj och pumpapaj.

En riktig söndagsmiddag med skoj och skratt ända från att första potatisskalet föll ner i diskbänken tills sista tallriken hade diskats. Jag tror att vi alla hade väldigt roligt och slutligen konstaterade vi att vi hade behövt ha gemensamma middagar redan från första skörden. Överlag borde man göra mat tillsammans och äta den tillsammans lite oftare.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar