Lagombackan sevendays header 2

Tio små dunbollar

Skrivet av Sandra Neuman 28.05.2019 | 1 Kommentarer

tio kyckingardvargkochinkycklinghelmis tio

Först ville ingen ruva. Sedan ville alla ruva. Och jag lät dem. Nu har vi fyllt på kycklinglagret med tio stycken små, ljusa dunbollar med knappnålssvarta ögon. Helmi är inte lika strikt mor som Lisen utan yrar på lite mer och är direkt på språng med de tio små. Så är ju förstås tio kycklingar lite fler att hålla reda på än de tre som Lisen har under sina vingar.

Nu är det så att risken för att en kyckling är tupp ligger på cirka 70%, så procentuellt sett skulle det kunna finnas tre hönor... men sedan vet vi att naturen sällan följer något annat än sitt egna slumpmässiga sätt. Vi ska hur som helst inte behålla någon tuppkyckling, och bara 3-4 hönor, mer än så har vi inte utrymme för.

Det är roligt att se att de här är lite mörkare än de tidigare tre. Det betyder förhoppningsvis att det blir ett par rödare hönor (eller tuppar, men jag utgår från att någon iallafall är höna) och inte bara vetegula och gula. 

Kommentarer

  • Julia 29/05/2019 2:06am (22 månader sen)

    Vilka underbara kycklingar! :) Vad gör ni med dem man inte behåller? Är de lätta att få sålda?

    • Sandra Neuman 30/05/2019 6:11pm (22 månader sen)

      Den här rasen är så liten också, så kycklingarna är verkligen pyttesmå till en början :D Om de är lätta att bli av med beror nog på om det är tuppar eller hönor ;) Hönor brukar inte vara något problem, tupparna lite värre (så i värsta fall är det yxan).

Skriv en kommentar