Tips för småbarnsföräldrar med karriär

tisdag 8 augusti 2017 - 14:40 | 0 Kommentarer

Vad hände? När blev jag en sån här slö bloggare som aldrig får till en text efter att bloggverktyget är öppnat? Jag som skulle dokumentera köksträdgården, låta er ta del av den och själv kunna titta tillbaka och se hur odlingsåret 2017 såg ut. Det blev bara inte som jag hade tänkt den här sommaren, och jag vet precis varför.

Hanna är på väg in i samma situation och frågar på sin blogg efter hur man klarar av att bolla allt. Det är småbarnslivet och karriären som sätter käppar i hjulen och boven i dramat. Sedan januari har vi haft våra barn på dagis 3-4 dagar i veckan Och jag har jobbat lika många dagar. Men när man släpper ihop sina barn med andra barn i dagvården så kan det gå som med våra, att de blev som tokiga när de sedan är på hemmaplan. Slåss, trotsar och är så tvärtemot att mamma vill skrika och springa ut på gården. Därför beslutade vi att de ska få vara i dagvård varje dag, både för deras eget bästa, och för oss föräldrar.

JPEG image 5329267D6B38 1I sommar har de haft dagvård i centrum och jag har kunnat hämta dem med cykel!

Nu kan det ju tyckas väldigt egoistiskt att barnen ska behöva vara på dagis också de dagar jag är ledig, men nu är det så att det är sedan tidigare känt att jag saknar allt vad tålamod heter. Det tillsammans med att min energireservoar är väldigt liten och töms fort så gör att det här är den bästa lösningen. Jag behöver inte förklara våra val på något sätt här i bloggen, men kanske det kan underlätta för någon annan att veta att det är helt okej att sitta hemma och blogga samtidigt som tvättmaskinen snurrar och barnen leker på dagis.

Jag lämnade några snabba råd åt Hanna på frågan hur man underlättar vardagen med två barn och två karriärer, och tänkte sammanfatta lite åsikter här också. Planera är A och O. Vi suger på planering av alla de slag, så vi lever inte alltid som jag lär.

MAT. Att planera måltider skulle jag säga att ger ganska bra skjuts i rätt riktning. Och sedan de dagar som man missar sig är det bra att ha snabb backup att ta till. Ägg, kikärtor, tonfiskröra (tonfisk och turkisk yoghurt med kryddor), couscous (tar 6 minuter att tillreda), grötflingor och bär i frysen, och vårt nyaste fynd till skafferiet: Risentas kikärtsbollar (falafel) där man bara behöver blanda i vatten och sedan steka/värma i mikron.

 

FullSizeRender 14Wraps är också en perfekt snabb måltid.

KLÄDER. Vår förvaring av kläder är inget att hurra över och jag har stora önskningar om att förbättra vårt boende på det sättet. Ha inte utspridd kläderna överallt så som vi oftast har, det hjälper inte alls i vardagslivet. Att plocka fram kläder och packa dagisväskor kvällen före är nästa punkt som är bra att satsa på.

SKYGGLAPPAR. Ta tillvara på kvällarna och vila, lek tillsammans, titta på bolibompa och annat kul. Strunta i att plocka av bordet om du är trött, lämna leksakerna på golvet och låt räkningarna förbli obetalade en kväll till om du inte orkar. Var snäll med dig själv och låt kroppen få vila om du känner att du helt enkelt inte orkar. Vi nattar barnen på soffan eller i vår säng så får vi själva också ligga stilla en stund, i bästa fall kan det hända att den laddningen räcker för att plocka disken i maskinen och plocka upp de största klädhögarna.

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.