Lagombackan sevendays header 2

Trädgårdsdag 1 av många

Skrivet av Sandra Neuman 16.05.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Jösses vilken dag! ...och vilket flow!

Det är inte många minuter som vi har varit inomhus och det känns både i muskler och på kinderna. Vi har hyrt en kvisthackare från Sport Johans och låtit den tugga i sig många, många kvistar från de fallna häggarna. Den tuggade och tuggade enda tills det slog lite slint och något gick snett. Det var förstås strax efter att Sport Johan stängt för dagen och vi inte hade möjlighet att få hjälp.

 

Ja hello!

 

 

Från och med idag och en vecka framåt är det jag som bossar över sevendays insta-konto. Det här peppar förstås lite och det har blivit en hel del uppdateringar under dagen. Jag hoppas att det fortsätter i samma takt, för det är sannerligen roligt att få bjuda in på det viset. Här hittar ni direktlänk till instagram.

Daniel har semester den här veckan så vi passar på att få gjort så mycket som möjligt utomhus. Bland annat siktar jag på att så och sätta potatis (check på det senare!), få ordning på odlingsbänkarna och få igång växthuset. Men så har vi också en gungställning som ska byggas och jordgubbsplantor som ska köpas och planteras. Så ja, det är en vecka full med sysselsättning.

 

Milli är en cool liten brud som gärna äter spenat.

Det är inte lätt att veta var man ska börja

 

Men nu så är ju den tidiga potatisen satt. Morot och palsternacka sådd liksom bondbönor, persilja och spenat i mängder. Jag hade planerat att utnyttja precis hela dagsljustiden till trädgårdstid. Så dök det upp väldigt mörka moln bakom vattentornet. Det mullrade några gånger in mot landet och regnet var bara ett faktum.

 

 

Man ska inte låta ett bra flow försvinna, så när det regnade utomhus, satt jag inomhus och sådde bönor, rödbetor, sallat och grönkål. Att förgro plantor är så praktiskt bara man har utrymme med dem.

 

Nu är det sovdags för en trött trädgårdsnörd. Morgondagen börjar jag med samtalsterapi och fortsätter i samma stil som idag.

 

Tack och godnatt!

Kommentarer

  • Kitty 17/05/2016 12:08am (4 år sen)

    Här hos mig har jag också varit i full gång idag. Det var veckans enda lediga dag, så jag var inställd på att få mycket gjort!
    Med så mycket odlingsyta som du har skulle det inte bli till nåt utan en odlingsplan. Jag har updaterat min nu efer att jag byggt mera lådor. Sådde klart i en av lådorna idag faktist. :)
    /Kitty

Skriv en kommentar