Trädgårdskaffe #1
Efter gårdagens trädgårdskaffe är vi igång på riktigt. Jag blev själv mest peppad på salladen som Anna bjöd på, direkt ur trädgårdslandet, med grönkål, persilja och andra gröna blad. Till hösten måste jag se till så att det står kvar några grönkålsträd också i mitt land. Persilja har jag redan nu i växthuset, men det blir sån tråkig sallad med bara det i skålen.
En del av trädgårdskaffegänget. Jag, Kitty, Sanna, Anna och Nina längst till höger. Och en Nina bako kameran.
Värdinnan Anna plockar kål till lunchen. Foto: Sanna
Vi är ett gäng bestående av majoriteten allergiker och andra specialdieter. Vår lösning är att var och en tar med vad de kan äta, så bjuder värdinnan på kaffet. Den här gången hade vi lunchträff och eftersom jag sedan en tid tillbaka äter lågkolhydratkost så satsade jag på nachos och en salsadipp.
Lchf-nachos är världens enklaste att göra och tar inte alls lång tid. Det går så snabbt att man bara slänger ihop en omgång på kvällen när man blir sugen på något gott. Så här gör man:
NACHOS! Vispa en äggvita vitt och pösigt (tar några sekunder) och blanda sedan i någon nypa salt och 2 dl mandelmjöl. Kavla ut mellan två bakplåtspapper på en plåt (det går att kavla jättejättetunt) och skär i trianglar. Grädda i ugnen i 150° i 15 minuter. Vill man spicea till nachosen så kan man blanda i tacokrydda eller riva parmesanost över innan gräddning.
Salsadippen har jag bara blandat ihop av en chunky salsa-sås, turkisk yoghurt och vitlök.
Kommentarer
Kitty 09/01/2018 8:13am (3 år sen)
Det var så bra nachos. Dom ska jag testa nån dag :)
/Kitty
Sandra Neuman 09/01/2018 10:02am (3 år sen)
De är oslagbara! :D
Caroline Eriksson 09/01/2018 8:32am (3 år sen)
Åh! Enda jag saknar är nachos och chips. Gissa vad jag ska koka ihop åt mig idag? :D
Sandra Neuman 09/01/2018 10:03am (3 år sen)
Kom ihåg att göra dubbelsats, de tar slut väldigt fort ;)
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar