Lagombackan sevendays header 2

Mina tre podd-tips

Skrivet av Sandra Neuman 11.02.2016 | 2 Kommentarer

Nu är det verkligen fart på tövädret och snön har ingen chans. Det är blixthalt på vägarna här uppe på källbacken och broddar rekommenderas verkligen för att komma sig helskinnad ner till stan. Men, direkt man når esplanaden är asfalten bar och känslan av vår kommer ännu närmare. Det kändes det lite som om jag gick nerför berget där Elsa i "Frozen" bosatt sig.

 

 

Igår när jag jobbade stod jag med kniven i handen i princip hela dagen och snittade blommor. Ett väldigt enformigt arbete som med några års erfarenhet går per automatik. Iallafall jag känner att händerna gör en sak medan tankarna kan vara någon helt annanstans. Just den här gången var odling och längtan efter våren den överväldigande tanken och under mina arbetstimmar hann jag både såga ner träd och bygga staket. I hjärnans planeringscenter alltså.

Ibland lyssnade jag på radio extrem, men mellan 10 och 12 kommer sån musik som jag har svårt att njuta av, så då passar jag på att lyssna på podcasts. Om man står i kassan har man kind of ansvar över det som kommer ur högtalaren, så det går inte riktigt med vilka snusk-poddar som helst (därför brukar jag bara lyssna på Ted och Kaj när det inte är några kunder).

Men så finns det sådana poddar som passar perfekt också. Jag pratar om odlarna, odla med P1, och lite marthapodden på det. Speciellt odla med P1 har blivit en favorit. Där svarar experterna på lyssnarnas frågor, och man lär sig faktiskt riktigt vettiga saker. Som att om man odlar bondbönor ska man inte odla solrosor eftersom de är bärare av bomullsmögel, och att det lätt drabbar bondbönor. Se där ja!

Ni får hemskt gärna komplettera med liknande poddar om ni känner till någon som saknas i listan.

 

Ja, på min kaffepaus spontanshoppade jag dessutom ett tunnelväxthus på Fb-gruppen trädgårdsentusiaster i Österbotten.

Kommentarer

 • Nina 11/02/2016 11:00am (5 år sen)

  Jag har några gånger lyssnat på Trädgårdspodden, men den får betyget Nåjaa... ;) Men du kan ju testa! P1s podd måst jag lyssna på!

  Hehe, jag tycker 10-12 på x3m är bäst, så länge Kjell står bakom mikrofonen ;) Eller näst bäst, Myteriet är bättre.

 • CAISA K. 13/02/2016 8:17am (5 år sen)

  Brukar också lyssna på trädgåspodden och grönsakslandet. Den sistnämnda gillar jag!

  Novis som jag e så tycker jag faktiskt jag får en och annan aha-upplevelse mellan varven

  • Sandra Neuman 15/02/2016 1:07pm (5 år sen)

   Tack! De två har jag inte lyssnat på, men ska definitivt göra det så fort jag får tillfälle ^^

Skriv en kommentar