Lagombackan sevendays header 2

Tusen frågor om kvällstid

Skrivet av Sandra Neuman 23.08.2018 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Hörni, en sak jag brukar fundera över. Varför känns andra småbarnsfamiljers kvällar så långa?

Är det för att mina barn slutar dagis klockan 17 då när jag också stänger butiken efter mig och det alltid tar länge innan vi är hemma, avklädda och i bästa fall bara behöver värma maten och inte göra den från början? Vi behöver kanske också via butiken och köpa en mjölk.

Hur hinner andra med kvällskaffegäster när vi själva bara snabbt behöver få den där kaffekoppen för att överleva tjatandet om att det är tandborstdags. Ibland dricker vi kaffet på sidan om tandborstningen.

 

SN kärlekshänder

 

Hur långa är era kvällar? Hinner ni något då också? Hinner ni ha kaffegäster, ta en cykeltur eller spela sällskapsspel med varandra? Plockar ni då också i diskmaskinen direkt efter maten eller måste ni lämna kvar allt till post-nattningen?

Jag fattar inte hur vi ska börja hinna med innebandy och barnkonst för femåringen på kvällarna nu också. Var ska vi klämma in det liksom?

Kommentarer

 • M 23/08/2018 5:50pm (3 år sen)

  Våra pojkar (snart 2 och 4 år) börjar dagis 7 och jag hämtar 14.30-15-15.30 tiden (beroende på arbetsschema) så vi har nog gott om tid med kaffegäst o fritidsintressen. Min man kommer hem ca 16.30 då han har fört barnen till dagis. Vi har tidigar morgnar så då blir det godnatt redan halv8-8 och vi får egentid ett par timmar, guldvärt! :)

 • Petra 24/08/2018 12:52pm (3 år sen)

  Jag har också många gånger suckat över att man inte hinner göra nåt efter jobbet! Man kommer hem, handlar kanske nåt, fixar mat och hjälper till med barnens läxor och så mitt i allt är det läggdags för barnen! Så hinner man med god tur titta på tv/läsa en timme innan man själv måste gå och lägga sig för att orka upp på morgonen.

  • Sandra Neuman 24/08/2018 8:19pm (3 år sen)

   Oh hjälp! Jag förstår inte hur man ska hinna med läxorna sedan också :o

 • Hanna Stigzelius 24/08/2018 9:21pm (3 år sen)

  Våra kvällar är nog också korta! Ibland klämmer vi in nåt program, men oftast orkar o hinner vi inte. Hemma är vi kring halv fem-fem. Middag är alltid prio ett då barnen brukar vara vrålhungriga. Sen kanske spelande, lite utelek eller bara slappande i soffan framför buu-klubben. Vid sju brukar vi börja kvällsrumba med kvällsmat, tvätt etc. brukar ta en timme ungefär. Och har man tur har de båda somnat innan kl 21. Så får man själv en dryg timme egentid för tvätten, köket, eller andra måsten. Hubbe spelar ren fotboll på måndagar, och det kräver dubbla föräldrar och ännu mer vardagslogistik... blir väl bara mer pusslande ju äldre barnen blir!

  • Sandra Neuman 25/08/2018 10:59am (3 år sen)

   Åh, ni har nog också väldigt tight på kvällarna. Kanske det är just det att de som har lyxen att komma hem redan vid 4 har möjligheten att få längre kvällar. Skulle inte våra barn vara så himla morgontrötta kunde vi föra dem tidigare till dagis och hämta tidigare (min man har flextid), men nu funkar det allra bäst bara vi har mat färdigt att bara värma upp. Men tänk sedan när läxor ska börja göras också. :/

Skriv en kommentar