Lagombackan sevendays header 2

Vad fanns i tomtens säck?

Skrivet av Sandra Neuman 27.12.2018 | 1 Kommentarer

IMG 9920

 

Äntligen har julens mest intensiva dagar nått sitt slut. Visst får man säga så, "äntligen", om det är så man tycker? Barn i åldern 4-5 år blir små monster lagom till jul när spänningen blir för påtaglig. Sen kom tomten och tog med sig spänningen. Nu har vi de senaste dagarna haft snälla och nöjda barn och byggt totalt 10 paket lego (i olika storlekar), ritat och spelat biljard. Jag skulle vilja påstå att julfriden infinner sig först när alla julklappar är öppnade och juldagsmorgon glimmar.

Jag och mina bröder har uppnått den åldern att julklapparna inte längre haglar över oss. Istället är det mina barn som blir överösta av gåvor från alla håll och kanter, så sist och slutligen är det vi som har vardagsrumsgolvet fyllt på juldagen.

Vi fick precis det vi hade önskat oss, nya köksknivar och skärbräde i trä. Som en bonus fick vi också  ett uppskattat presentkort till gårds smak. Min man Daniel fick ett mjukt paket med rim av mig och av honom fick jag ett set linser till telefonkameran.

 

"Midvinternattens köld är hård

när daniel skottar snö från sin gård.

Sandra och barnen är obrydda typer

men frosten i kinden på Daniel nyper"

(Innehöll ett par skinnhandskar, likadana som jag och barnen redan har.)

 

"Rikare kan ingen vara

än ni med eran barnaskara

så att ni ska minnas allt

får ni pixlar tusenfallt"

(Innehöll en fotobok till min mamma och hennes man)

 

IMG 9918Min mommo fick många pluspoäng för de stickade sockorna med grönsaker på! Perfekt för frusna trädgårdsfötter.

 

IMG 9919

 

Idag har vi haft vår sista jullediga dag och nu känner jag mig helt redo att slänga ut julgranen och ta sikte på odlingsåret istället. Jag ska börja med att läsa Sara Bäckmos bok om vinterodling som uppvärmning inför alla vintersådder som väntar.

Kommentarer

  • Nina 31/12/2018 9:53am (2 år sen)

    Åh, va fina stickasockor! ????

Skriv en kommentar