Lagombackan sevendays header 2

Varför är kamomill så bra att ha?

Skrivet av Sandra Neuman 11.07.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

75030891 E6C0 405D A699 27013B6C088BC86D213C 897B 4CC1 96B3 15812491C419ADCE7AC9 0721 400B 96E5 CC0DA99BF5F89A817A93 7E7A 421C 8F12 F8B2FA0095C2FA3991DA 450C 4145 BC46 AE10B9217BE4EA7749E0 DA22 4335 AF14 9356F7B2AD1CE53F7640 FE70 442B B6D9 3A0A65E07541

Med tanke på att det är ett par år sedan jag sådde kamomill har jag väldigt mycket av de små näpna blommorna i köksträdgården. Jag försökte begränsa dem och flyttade ihop lite småplantor, men ändå har de tagit över en hel gång mellan två odlingslådor. De frösår sig hejvilt så jag har skördat en del från gångarna också innan vi har trimmat ner gräset.

Som tur är upptäckte jag i våras att kamomillte på egen kamomill är bra mycket godare än köpisvarianten som mest smakar torrt högsommargräs. Te på kamomill smakar nästan lite sött, blomstrande och piggt. Så är det vackert med en blomma i tekoppen också.

Kamomill har många bra egenskaper och har i urminnes tider flitigt använts i medicinskt syfte. Det är till och med så att den kan klassas som en av de mest användbara örterna. Den är inflammationshämmande, bakteriedödande, avslappnande, motverkar matsmältningsbesvär och lindrar mensvärk. Sånt tackar man inte nej till att ha i köksträdgården.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar