Lagombackan sevendays header 2

Vårt nya hönshus

Skrivet av Sandra Neuman 15.06.2018 | 2 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

När Caroline outade att de ska bli med höns (oh happy day! Gratulationer!) och skulle bygga hönsgård kom jag på att jag inte har visat vårt nybygge.

 

JPEG bild 3B65A812CD01 1JPEG bild 3B65A812CD01 2Hönan Ylva sitter bakom de andra på bilden, fråga mig inte varför.

 

Det ser inte mycket ut för världen, men för mig är det det finaste hönshus som finns. Byggt av min man, med kärlek och återvunnet material. Det enda vi har köpt är gångjärnen till hönshusdörren. I höst ska vi isolera och sätta in värmelampan i hönshuset, och hagen tänkte vi "plasta in" med växthusplast så de kan gå ut trots kylan. Höns klarar kyla bra medan fukt och drag kan vara mer problematiskt.

Kommentarer

 • Elin 16/06/2018 2:39am (21 månader sen)

  Vilket otroligt fint hönshus! Jag har själv länge funderat på att skaffa höns, men jag funderar på vad de äter? Jag har hört att de äter mycket av vad som annars skulle hamna i komposten, så som matrester och ogräs. Men vad ger du dem så att de lägger ägg, något specialfoder?

  • Sandra Neuman 16/06/2018 11:30am (21 månader sen)

   Man måste ge dem kalk för att de ska kunna producera skal till äggen :) Vi sparar äggskal som vi torkar och mixar så pickar de i sig dem. Det finns foder att köpa på lantbutiker (K-lantbruk, agrimarket, ostro center osv), både helfoder och "halvfoder". Har man helfoder (det har vi, oftast ekologiskt) behöver man egentligen bara tillsätta kalk/äggskal/snäckskal och vatten i kosten, men vi ger också matrester och gräs. Väljer man halvfoder blandar man själv till spannmål och kalk + ogräs och matrester. Allt funkar liksom av sig själv i hönsen så att de lägger ägg ^^

 • Nina Ö 17/06/2018 4:26pm (20 månader sen)

  Va fint! Du får rapportera sen om det funkar bra, så kanske vi sku kunna ha ett likadant.

  • Sandra Neuman 17/06/2018 11:23pm (20 månader sen)

   Redan nu har vi konstaterat att vi behöver isolera helst lite grann så att tuppens galande inte ska höras så bra ;)

Skriv en kommentar