Lagombackan sevendays header 2

Vattna med snö

Skrivet av Sandra Neuman 04.03.2018 | 1 Kommentarer

Nu har jag varit ute och slängt frön runt mig i växthuset igen. Jag hade hoppats på lite soligare väder så att det skulle vara vamt och skönt innanför växthusplasten, men det kommer. Det kommer. Då ska jag ta in en bekväm stol också så att jag kan sitta i den behagliga atmosfären och läsa Camilla Läckberg-böcker.

JPEG bild A5B5F9A2CC44 1 

Tänk den mat som småningom ska frodas i de här åtta pallkragarna om bara någon månad. Min plan är att använda pallkragarna till tidig vårodling och sen höstodling så får Paprika och tomater stå i plastbackar i mitten av växthuset. Mina förhoppningar är stora!

När sådderna har grott får jag antagligen slänga på fiberduk för att skydda mot de frostnätter som brukar infinna sig är ännu i början av juni.

JPEG bild 9352B99E0326 2

vaxthus

I godislådorna finns blåklint, vallmo, kamomill och ringblomma. Jag vill ha blomning lite tidigare så då driver jag upp dem på det här viset istället för att så dem direkt sedan när jorden är bar.

Utanför växthuset är snödrivorna meterhöga och ger en bra isolering. Säg det dåliga som inte för något bra med sig. I odlingslådorna i köksträdgården har snön inte packats alls, så när jag skulle skyffla fram de varmaste pallkragarna gick det smidigare än smidigast och jag kunde använda den snön att "vattna" med i växthusodlingen.

 

JPEG bild 9352B99E0326 5ute

När jag krafsade i pallkragarna hittade jag en del gröna delar. Rödbetsblasten så fin ut men smakade förskräckligt, men däremot fanns också pyttesmå purjolökar som smakade underbart. Purjolök hade alltså kunnat förvarats i landet hur bra som helst den här vintern. Så där med facit i handen.

Ni får säga till om det är något som låter konstigt eller om ni vill ha en bättre förklaring på något. Jag är så ivrig med att odla och dokumentera att det känns som att jag bara låter som en virrpanna med gröna fingrar.

 

Kommentarer

  • Jessica 04/03/2018 7:46pm (3 år sen)

    Gällande purjolök, så övervintrar Sara från skillnadens trädgård alltid purjolök ute. Hon skördar den med rötterna och gräver ner dem tillbaka i en hink t.ex. lite grundare så att de är lättare att skörda. Har inte själv provat ännu men nästa vinter... Tack för intressant blogg!

    • Sandra Neuman 04/03/2018 8:52pm (3 år sen)

      Jag läste det nyligen, men eftersom jag inte odlat purjo för lagring har jag inte noterat det desto mer. Nu blev jag däremot mer sugen på att lagra när man tydligt ser att det faktiskt går ^^ Tack för att du skrev åt mig.

Skriv en kommentar