Lagombackan sevendays header 2

Veckans växt: Alocasia

Skrivet av Sandra Neuman 24.10.2018 | 3 Kommentarer

Någon av de häftigaste grönväxter som finns är Skelettsköld, Alocasia. Det är en av mina all time favorite och jag är lite sur över att den ska vara så divig och kräva jämn fuktighet och duschar. En sån attityd är inget som funkar hemma i mina fönster. Bladen är pil- eller till och med lite hjärtformade, mörkröd-lila och med nerverna i någon slags silvernyans. Ja ni hör kanske att den är värd att bildgoogla.

Skelettsköldens kusin är lika divig till skötseln, men har sitt blickfång under bladen. Zebrakalla. Den här varianten av Alocasia räknades som en av de trendigaste växterna förra året och rekommenderades att ställa på piedestal för att stjälkarna skulle komma fram ordentligt. Jag håller med. Skulle den stå i mitt fönster skulle den försvinna i mängden av gröna blad.

SN AlocasiaSN Alocasia

 

Så här ska den här divan skötas.

Vattna regelbundet med ljummet vatten och undvik långvarig torka.

Vill ha hög luftfuktighet för att trivas, duscha därför ofta.

Vill stå ljust (inte direkt solljus) året om och gillar absolut inte om det blir svalare än 18 grader.

Ge näring varannan vecka vår-höst.

 

 

Kommentarer

 • Susanna 24/10/2018 10:00pm (8 månader sen)

  Båda är supersnygga! Har den första av dem och är sugen på den andra ????????. Kul med dina inlägg! H. Susanna

  • Sandra Neuman 25/10/2018 11:30am (8 månader sen)

   Du vet var den finns! ;) De trivs inte alls i vårt hus så jag får nöja mig med att titta på dem i jobbet.

 • Linda 25/10/2018 10:11am (8 månader sen)

  Whaaat, jag vattnar min Zebrakalla mycket sparsamt (alltid med kallt vatten), har aldrig duschat den och den får bara nya blad hela tiden ???? Intressant!

  • Sandra Neuman 25/10/2018 11:29am (8 månader sen)

   Jamen det där är säkert som med många andra växter, speciellt orkidéer, att en del gör på ett sätt och andra gör på ett annat sätt. Det liksom funkar både och. Den här infon är baserad på de mest pålitliga källorna jag hittade (och vad de flesta sa), MEN, jag hittade också källor som sa att de klarar sig bra med sparsam vattning, så det verkar mycket olika.

 • Nina Ö 25/10/2018 12:33pm (8 månader sen)

  Vi har Amazonskölden Polly och en Stingray på jobbet nu, och de är så coola. Jag har faktiskt stylat dem inför mitt marknadsförings-yp som jag har idag och tänkte köpa hem en som belöning :)

  • Sandra Neuman 25/10/2018 4:37pm (8 månader sen)

   Åh! Tar du florist på läroavtal? :D Ja det är Amazonsköld de heter på riktigt?! Jag fick det inte riktigt på klart då när jag skrev :P

Skriv en kommentar