Lagombackan sevendays header 2

Visiting Caroline. I Petalax är det alltid varmt.

Skrivet av Sandra Neuman 29.06.2018 | 0 Kommentarer

Efter att ha haft semester några år så lär man sig att det sist och slutligen inte är särskilt roligt att "bara vara".

Det tycker inte jag iallfall, men då har jag lite svårigheter att sitta stilla också. Särskilt inte sedan man har småbarn som ska underhållas går det att bara sitta hemma, då är det förr eller senare någon som klättrar på väggarna.

För oss har det varit superbra med uppdelad semester på det här sättet som vi har haft nu i år. Förra veckan jobbade vi, den här veckan har vi semester och nästa vecka jobbar vi innan den sista semesterveckan (det känns som att jag har skrivit det här en gång redan) knyter ihop säcken för vår del.

 

JPEG bild B6F781EC4206 5

Igår passade vi på att göra en utflykt söderut bara för att hälsa på min bloggkompis Caroline. Det är ganska långt till Petalax från Nykarleby så samtidigt blev det lite träning inför vår semester i Pargas om 1,5 vecka. Jag träffade Carro IRL första gången förra året på sevendays sommarfest, sedan dess har vi bara chattat (om blommor och höns förstås). Så nu när vi hade planlösa semesterdagar att använda passade vi på att råkas igen.

Vi granskade huset (och speciellt kakelarbetet som min bror utfört), hönshusbygget, skogen och skogsdoften, Mr Fantomen, Mohicana och i sista sekund kom Leila också hem. Vi blev bjudna på kaffe och saft med dopp och imponerades av de elektriska flugsmällarna.

 

JPEG bild B6F781EC4206 1petalax

Carro och barnen hittade ett gemensamt intresse i att stapla stenar (ni ser väl på mittenbilden att Milea har byggt en sköldpadda "som är på väg hitåt", berättade hon när jag skulle fota den) innan vi traskade iväg längs den vackraste lilla skogsväg, ut på åkrarna mot fåren.

Djur är alltid intressant att titta på oavsett om det är får, hundar, katter, hamstrar, höns eller något helt annat. Jag har alltid tyckt om djur och det intresset har ärvts rakt neråt till nästa generation. Milea brukar springa runt med fläskbaggar som hon hittat på golvet och Leon har en samling döda humlor på fönsterbrädet vid villan.

 

JPEG bild B6F781EC4206 2JPEG bild B6F781EC4206 4

Jag ser nu i efterhand att vi har nästan likadana bilder jag och Carro, på det modigaste fåret. Resten av gänget verkade lite blyga och vågade inte komma och hälsa. Vi kan bara hoppas att de förstår att vara reserverade om vargen kommer också.

Glada och nöjda tackade vi för oss och körde vidare på vårt äventyr i närområdet. En torkställning och tvättsvampar var vad vi skulle ha från Minimani, men det blev en låda röda gubbar istället.

TACK CAROLINE OCH FREDRIK FÖR EN MYCKET NICE VISIT.

 

JPEG bild B6F781EC4206 7

Bara en parentes om jordgubbar. De är superfina nu när det har varit så bra väder att jag gott betalar två tjugolappar för 5 kg prima bär. Det blev faktiskt inget svinn alls när vi frös in dem, så slutligen är det inte alls dyrare än en biligare låda där halva är möglig. Malax bär, pojkar och flickor!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar