asarresa new

Dag 4: Barcelona

Skrivet av Läsarresor 29.10.2018 | 0 Kommentarer

Barcelona stod på programmet i dag. Vi var många som åkte på guidad rundtur med Loistoristeilyt. Vi körde först upp till berget Montjuic som bjöd på häpnadsväckande utsikt över Barcelona. Redan då såg vi bland annat katedralen Sagrada Familia som vi senare skulle se på närmare håll. 

 

IMG 20181029 102241

 

Vädret var ganska kallt och blåsigt så det var skönt att kunna sätta sig i bussen mellan varven. När vi närmade  oss Sagrada Familia tog det en stund innan bussen kunde släppa av oss. Det var massor av grupper på plats för att beskåda Gaudis mästerverk.

 

Av guiden Pasi fick vi höra att katedralen, som började byggas 1882, fick bygglov först denna höst. Av någon anledning hade pappren för lovet blivit liggande då katedralen först byggdes på mark som inte hörde till Barcelona. 

 

IMG 20181029 120050

 

Målet är nu att katedralen ska stå färdig år 2026, hundra år efter Antoni Gaudis död. Men det återstår att se hur det blir med den saken. Hur som helst är katedralen verkligen värd att se, även om det bara är från utsidan. 

 

Vi såg också två andra av Gaudis verk: Casa Battlo och Casa Mila. Därefter promenerade vi längs La Ramblan, Barcelonas kända gågata. Vi kikade också in till matmarknaden Mercat de Boqueria. Här låg godsakerna verkligen på rad! 

 

Många återvände sedan till båten. Men eftersom det var några timmar kvar tills vi skulle lätta ankar stannade jag och 13-åringen kvar för lite shopping. Här finns verkligen shopping för alla smaker! 

 

Jag måste återkomma till livet på Costa Diadema i ett skilt inlägg, troligen i samband med att vi i övermorgon tillbringar hela dagen på havet.

 

IMG 20181028 202412 1

 

Men måste redan nu passa på dela en bild på två resenärer som båda råkade fira födelsedag igår: Soli Granholm från Jakobstad och Rolf Gådefors från Kaskö. De blev bjudna på serenad av restaurangpersonalen! 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar