asarresa new

Dag 5: Palma de Mallorca

Skrivet av Läsarresor 30.10.2018 | 0 Kommentarer

I dag har vi besökt Palma de Mallorca. Förra natten var blåsig till havs så det gungande en stund även i land. Men vi har nu också haft den första dagen med sol och lite mer värme. Cirka 19 grader i dag så det var skönt äta en utelunch i Palmas gamla stad. 

 

diadema3

 

Men nu är det skönt att återgå till det bekväma livet på båten igen. I morgon får vi också sova länge för då är vi till havs hela dagen. Hoppas kunna besöka soldäcket då. 

IMG 20181030 140825

 

Det var häftiga vågor vid Patja de Palma på eftermiddagen. Där var också röd flagg så vi kände bara på vågorna lite.

 

IMG 20181030 122344

 

På en restaurang i Palmas gamla stad hittar vi ett glatt gäng vid bordet intill. Det visar sig vara sex personer som alla har samma efternamn: Södergård. Södergårdarna heter Harald, Holger, Hans, Lis-Britt, Marguerite och Eva från Vörå och Karperö. 

 

De tre bröderna Södergård har tagit fruarna med på kryssning. Men kvar i Finland finns faktiskt ytterligare fyra bröder. 

 

- En gång i tiden var alla sju bröder med i West Coast Race. Det var behändigt då alla hade samma efternamn, säger Holger Södergård glatt. 

 

Gänget är nöjda med kryssningen så här långt. Framför allt med att solen skiner och värmer denna tisdag.

 

- Speciellt bra är maten och att det är all inclusive, säger Hans Södergård och får medhåll av de andra. 

 

IMG 20181030 102637

 

Under dagen tog många hop on-hop off-bussen från hamnen. Den stannade bland annat vid katedralen La Seu och slottet Bellver med fin utsikt över Palma och hamnen. Palma är verkligen en trevlig och lagom stor stad, lagom att besöka över dagen.

 

I morgon kommer vi alltså att vara ute till havs hela dagen. Jag hoppas wifi funkar så att jag får ut ett inlägg då om livet på båten. Nu börjar vi småningom veta vad som funkar och hur man klara sig bäst här och i land. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar