asarresa new

Dag 6: En dag till havs

Skrivet av Läsarresor 31.10.2018 | 0 Kommentarer

Jag hade wifiproblem igår när vi var mitt på Medelhavet. Men nu närmar vi oss Sicilien så nu kan jag äntligen ladda upp ett inlägg. 

 

Att ha en stor lyxkryssare som hem under en vecka är nog lite speciellt. Det är lyxigt, visst, men man vänjer sig förvånansvärt snabbt vid allt bling-bling.

 

Hytterna på Costa Diadema är rymliga och har ett badrum med badkar samt en wc med dusch. Bra när man är fyra som delar på hytten. Vi har fönster men ingen balkong i vår hytt.

 

 IMG 20181030 153242

 

Balkong vore säkert bra sommartid men nu går solen ner ganska tidigt så man skulle inte hinna vara speciellt mycket på den.

 

I dag var det soligt mitt på dagen och solen värmde lite på däck. Men det märks att den varmaste kryssningssäsongen börjar vara slut. Trots det är det skönt utomhus.

 

Barnen hade ändå hoppats på badväder. Det är lite för kallt för utomhuspoolen och den pool som är inomhus är på ett däck där det förutom buffefrukost, -lunch och -middag ordnas program mest hela tiden. Dans och tävlingar på italienskt vis innebär oljud för finländska öron så på det däcket trivs vi inga längre stunder.

 

Men vi var faktiskt kvällspigga i går och var med en stund på White Party som ordnas varje kryssning. Det innebär att alla gäster klär sig i vitt och det är party hela natten. En upplevelse!

 

 IMG 20181030 233811

 

I dessa Halloween-tider är det roligt att vara på en stor båt som Costa Diadema. I nästan varje hörn finns skräckinjagande detaljer. En morgon när vi skulle ta hissen till frukosten hajade jag till. I hissen stod nämligen en helvit vålnad!

 

 IMG 20181031 094457

  

I går kväll var det galamiddag för hela slanten. Alla klädde upp sig i sina finaste kläder och även maten var något extra.

 

Maten ja. Den är riktigt bra. Vi på läsarresan har samma bord och platser hela veckan. Men menyn ändrar varje dag. Vi får faktiskt smaka oss igenom hela Italien, i kväll blir det lämpligt nog Sicilien på menyn. Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man ska beställa antipasti, primo piatti, secondo och dolce.

 

IMG 20181030 192328

 

Hungrig behöver man verkligen inte vara. I bufferestaurangen finns nästan alltid någon form av mat att hämta. Fördelen där är att måltiden kan avnjutas snabbt. Men å andra sidan, nu har vi ju all tid i världen att sitta och smaka nya rätter.

 

Karolin Södergren och Niklas Näsman från Molpe är två resenärer på Läsarresan som hyllar maten på Costa Diadema. Deras döttrar Ellen, 4 år, och Sofia, 7 år, har båda svåra matallergier som gjort att familjen undvikit att resa tidigare.

-Vi behöver alltid ha med egen mat i två kylväskor för säkerhets skull, säger Karolin som är den enda i familjen utan matallergi.

 

IMG 20181031 111014

 

Men när de läste på om Costa Diadema vågade de slutligen boka en kryssning. Och det har gått riktigt bra med maten. Niklas och flickorna har en egen kypare som håller reda på deras portioner.

 

-Finland skulle ha en del att lära av Costa, säger de.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar