asarresa new

Dubai 9-16 november

Skrivet av Anna-Lena Nyfors-Norrgård 09.11.2016

Kategorier:

Idag startar HSS Medias läsarresa till Dubai och ni kan följa med här på bloggen. Här kan ni läsa mera om resans program.

 

bild5w

 

 


Dubai

Skrivet av Anna-Lena Nyfors-Norrgård 29.04.2016

Kategorier:

Följ med på HSS Medias läsaresa i samarbete med Ingves & Svanbäck. En 8 dagar lång resa till det annorlunda och fascinerande Dubai 9-16 november.

 

Med sol, bad, golf och shopping är Dubai ett lockande resmål. Under resan upplever vi allt från världens högsta skyskrapa till de gamla guld- och krydd-marknaderna. Vi gör också en spännande tur ut i öknen där vi får åka med jeepar i sanddynerna samt besöka ett beduinläger där vi äter en arabisk middag under bar himmel. Efter middagen ges tillfälle att pröva på att rida på kamel eller kanske röka vattenpipa, shisha.

 

 

bilden

 

 

Reseprogram 9-16.11.2016

 

Dag 1: Onsdag 9.11
Flyg från Vasa och Kronoby via Helsingfors till Dubai. Vid ankomsten väntar buss för transfer till hotellet Hyatt Place Al Rigga som är ett helt nytt 4-stjärnigt hotell med centralt läge. Mer info om hotellet hittar du här.

 

Dag 2: Torsdag 10.11
Efter frukost möter vår lokalguide upp som tar oss med på en sightseeingtur där vi bekantar oss med denna annorlunda stad. Vi besöker bl.a. Dubai Museum som ligger i Al-Fahidi fortet från 1787. Muséet, som är mycket välgjort, ligger till stor del under marken och beskriver Dubais utveckling och historia på ett intressant sätt. Vi kommer att få se både gamla historiska delar av Dubai med de gamla vindtornen (en mycket tidig form av luftkonditionering), guld- och kryddmarknaderna samt överväldigande ultramoderna byggnader i stadens nya delar. Lunch äts på egen hand. Åter vid hotellet vid 16-tiden och resten av eftermiddagen och kvällen fritt för egna aktiviteter. Middagsbuffet på hotellet.

 

bild5w

 

 

Dag 3: Fredag 11.11
Även idag blir det sightseeing. Vi börjar dagen med en tur upp i tornet Burj Khalifa som med sina 828 meter och 163 våningar är världens högsta byggnad. Vi besöker också Dubai Marina och åker ut på den berömda ön Palmen. Här äter vi en enorm lunchbuffet på hotell Atlantis. Turen avslutas med ett stopp på Mall of the Emirates för den som önskar, detta är ett enormt komplex med butiker, restauranger, hotell samt en inomhus skidbacke! Väl värt ett besök även för den som inte är så road av shopping. Vi gör en kvällstur till Dubai Mall. Här kan vi se de upplysta fontänerna som är Dubais mest besökta turistattraktion. Middag på egen hand vid Dubai Mall.

 

 

bild1w7

 

 

Dag 4: Lördag 12.11
Förmiddagen fri för egna aktiviteter, sol & bad osv. Stranden Jumeirah Beach är fin och bjuder på härliga salta bad och bakom stranden ligger höga skyskrapor på rad – en annorlunda strandupplevelse! Vi samlas vid 15-tiden för en spännande tur ut i öknen där vi får åka med jeepar i sanddynerna samt besöka ett beduinläger där vi äter en arabisk middag, en buffé, under bar himmel. Efter middagen ges tillfälle att pröva på att rida på kamel eller kanske röka vattenpipa, shisha.

 

 

bild4w

 

Dag 5: Söndag 13.11
Halvdagstur till Abu Dhabi som är Förenade Arabemiratens huvudstad och den nästa största av de sju Emiraten. Staden är vackert belägen på en halvö och har på knappt 50 år vuxit från att vara en liten fiskeby till en supermodern stad. Vi åker utmed den fina strandpromenaden, Cornichen, och besöker även den pampiga kritvita Sheikh Zayed-moskén som är en av de största i världen och som varje år besöks av mer än 3 miljoner människor. Vi äter lunch på egen hand innan vi reser tillbaks till Dubai. Eftermiddagen och kvällen är fria för eget program.

 

 

Dag 6: Måndag 14.11
Idag är det fritt program så att var och en kan välja vad man vill göra. Sola, bada, dyka, shoppa, golfa m.m

 

 

bild3w

 

Dag 7: Tisdag 15.11
Idag är det också fritt program under dagen så att var och en kan välja vad man vill göra. Vi samlas på sen eftermiddag och reser från hotellet och gör sedan en trevlig kryssning med en s.k. Dhow. Denna typ av träbåtar började användas som handelsfartyg för länge sedan och fraktade då pärlor så långt bort som till Kina. Under vår kryssning serveras vi en middagsbuffé och beundrar traditionell magdans samt låter oss imponeras av Dubais upplysta byggnader. Kryssningen får bli en trevlig avslutning på en spännande resa.

  

Dag 8: Onsdag 16.11
Frukost på hotellet och lugn förmiddag innan vi checkar ut kring 12-tiden. Busstransport till flygplatsen. Finnairs flyg avgår från Dubai kl. 17.40. Ankomst till Helsingfors kl. 22.15. Flyget till Kronoby avgår kl. 23.50 och flyget till Vasa avgår kl. 23.55. Ankomst till Kronoby kl. 00.55 och ankomst till Vasa kl. 00.50

 

 

bild2w

 

Pris per person med del i dubbelrum: 1.950 euro

Enkelrumstillägg: 560 euro

 

I resans pris ingår:

  • Flygresa Vasa/Kronoby-Dubai t/r i turiskklass inkl. flygskatt
  • 7 övernattningar på bra hotell inkl. frukost 
  • Transfers, utflykter och måltider enligt programmet ovan med engelsktalande guide 
  • Lokala skatter 
  • Representant från HSS Media

  

Ingår ej: Måltidsdrycker, reseförsäkring, dricks till guider och chaufförer.

Priser beräknat på dagens tariffer, regler och valutakurser ges med reservation för ändring. Giltigt pass behövs. Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls. Specialvillkor tillämpas på denna resa. Se närmare om avbokningsvillkoren på Ingves & Svanbäcks hemsida www.ingsva.fi.

Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi.

 

Intresserad?

Förfrågningar och bokningar kan göras på tel. 020 743 4520 eller via e-postadressen info@ingsva.fi