Höstupdate

söndag 5 november 2017 - 13:10 | 0 Kommentarer

Hej på er! 

 

Den här hösten har av någon (eller många) anledningar ätit upp mig tidsmässigt. Det känns som att jag inte gjort något annat än jobbat och i många avseenden stämmer det eftersom jobbet tagit så mycket energi att det ofta inte funnits energi över till annat.

 

Men NÅGOT annat har jag väl ändå hunnit med, bland annat en resa med Nordic Training Camp till Mallorca, superskönt! Tänkte ge en liten update gällande vad jag trots allt hunnit ägna mig åt i tränings- hälso- och måbraväg. :) 

 

Som bland annat skogspromenader! De har varit mitt sätt att under helgerna försöka nollställa veckan och hösten var ju vädermässigt fenomenal fram till nu slutet på oktober så har försökt röra mig utomhus och speciellt i skogen så mycket som möjligt. Har Nackareservatet inte alltför långt borta och har mest hållit till där.

IMG 3136

IMG 2938

IMG 3107

 

Skogen gör så gott för själen OCH för magen eftersom det funnits massor med svamp i år, så min signaturrätt i höst har varit grönkåls-svamp pasta.

IMG 3141

 

För ett par veckor sedan blev det som sagt en tur till Mallorca med Nordic Training Camp. Finns mer att läsa på bloggen Läsarresan här på Sevendays. Så himla skönt att komma iväg till värmen (och ljuset!). Förutom jobbet i form av ledare o tränare försökte vi även hinna med lite egen träning och cykling. Och shit så inspirerad jag blev att börja med landsvägscykling! Det är så otroligt många som åker ner till Mallis för att cykla och jag förstår dem med de vyerna!

IMG 3335

IMG 3262

IMG 3314

IMG 3399

IMG 3426

 

På tal om cykling så har det varit den motionsformen jag ägnat mig allra mest åt i höst. Efter semestern cykelpendlade jag till jobbet i något som från början var tänkt 2-3 veckor men som till slut blev närmare 10 veckor. Jag cyklar från Södermalm till Solna, vilket är 10 km enkel väg. Så ca 10 veckor med 20 km cykling per dag innebär 1000 km! :) 

Och jag kan säga att det känns i kroppen, på ett superbra sätt! Frisk luft och ordentligt med vardagsmotion har min kropp bara sugit i sig. Tror jag kommer hålla paus med cyklandet nu när det är blåsigt, regnigt och halt men efter det kommer jag definitivt börja cykla varje dag igen. 

 

I träningsväg har det blivit mycket "snabb & effektiv" träning. Det vill säga, fokus har många gånger varit att bara få något gjort, något har varit bättre än inget. I början av hösten blev det därför rätt mycket Tabata, en träningsform där du jobbar 20 sekunder, vilar 10 och gör 8 intervaller av varje övning (sammanlagt 4 min) innan du byter övning. Kan försöka lägga upp tips på såna pass här också. Nu på senaste tid har jag ändå snöat in mig lite på mer teknikträning i olympiska lyft, styrkelyft, lite gymnastiska övningar osv. Har mycket att lära där och tycker det är superkul när man märker framsteg!

IMG 2

 

Har också försökt försökt kombinera kompishäng med träningshäng och därför har det blivit lite lattjande i form av bland annat badminton och padel. Få saker får mig att må så bra som att träna o sporta med vänner. 

IMG 2909

 

Men vet ni, jag har så mycket jag VILL blogga och skriva om så ska verkligen försöka ta mig tid att prioritera det nu. :) Kram på er och vi hörs! 

 

 

Taggar:

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.