Nyttig nougatmousse

onsdag 3 februari 2016 - 10:16 | 2 Kommentarer

Vad är inte bättre än att slänga ihop en chokladmousse när man börjar känna att man orkar stå på benen igen efter två veckors komaliknande läge. Och inte vilken chokladmousse som helst, utan en nyttig nougatmousse! 

 

Jag hade lyckan att få boken Good Mood Food (som jag tipsade om i det här inlägget) till julklapp och alla recept jag hittills provat har faktiskt varit riktigt bra. Så även denna mousse som alltså är bra för både kropp och själ, såååå god och superenkel att göra!

 

image5

 

Nougatmousse

2 mogna avocadon

4 msk (raw)kakao

3 msk hasselnötssmör (försök hitta så ren produkt som möjligt, alltså inte med socker i och INTE nutella)

2-3 msk honung (tyckte det räckte med ca 1 1/2)

2 1/2 dl kokos- eller hasselnötsmjölk

1/2 banan

valfria nötter eller dylikt till topping

 

Mixa alla ingredienser med en stavmixer. Ett tips kan vara att först mixa avocadon skilt för att se till att den blir riktigt slät. Ha sedan i resten av ingredienserna och mixa tills du får en slät och gärna lite luftig mousse. Det kan hända att du behöver lägga till lite mer mjölk beroende på konsistensen och den konsistens du vill åt. Lägg upp moussen i portionsskålar eller glas och ställ in i kylen. Dekorera före servering med någon trevlig topping, jag hade på hackad mandel. Ät och njut! 


image3

image2

image

image4

Nougatmoussen passar lika bra som dessert eller som kvällssnack eller mellanmål. Supergott oavsett när du äter den! Jag delade mängden på fyra så det ni ser i ett glas är alltså en fjärdedels mängd av receptet. Skulle därför hävda att receptet räcker till fyra rätt små portioner eller kanske ännu bättre till två ordentliga! ;)

Kategorier:

Kost - recept

2

Kommentarer

  • Frida

    03.02.2016 20:22 (2 år sen)

    Låter jättegott ju! Och välkommen tillbaks :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.