Raw raspberry cheescake

måndag 4 april 2016 - 14:30 | 3 Kommentarer

Helgen är nu förbi men det kan ju faktiskt bra hända att det behövs lite gott i matväg också då vardagslunken kommer emot. Kör man på hälsosamma alternativ så får man ju dessutom njuta med gott samvete och tänkte därför ge recept på en perfekt efterrätt eller kaffetillbehör om man vill lyxa till det lite. En supergod och fräsch raw cake!

 image

 

Jag brukar ändå inte göra raw cakes så ofta eftersom jag tycker att mixandet är rätt jobbigt, och då jag ännu till mitt i processen denna gång läste att det till och med står i receptet "ha tålamod!" så var jag på väg att ge upp. Men det smakade nästan ännu godare då man visste att man varit tvungen att kämpa lite för det...;) Här kommer i alla fall ett supergott recept.

 

Raw raspberry cheescake

 

Botten: 

4dl valnötter

2dl dadlar

1 citron (skal från hela, saft från halva)

1msk kokosolja

 

Mixa alla ingredienserna till bottnen först. Börja med nötterna och ha sedan i resten. Det ska bli en jämn smet, som sagt ha tålamod! Tryck därefter ut smeten i en springform, ca 16-18 cm. 

 

Fyllning: 

2dl hallon (jag blandade frysta och färska)

5dl mandelmjöl

2msk chiafrön

3msk honung

2msk kokosolja

1msk citronsaft

2tsk lakritspulver

lite vatten enligt konsistens (ca 1/2dl)

 

Mixa ingredienserna till fyllningen. Tips: om du använder frysta hallon så ha i kokosoljan till sist annars fryser den lätt till klumpar i smeten. Bred ut fyllningen över bottenlagret och ställ kakan i frysen i någon timme. 

 

Översta lagret: 

2dl hallon 

1msk honung

3msk chiafrön

1msk citronsaft. 

 

Mixa alla ingredienser till det översta lagret oh bred ut detta på den frysta kakan. Ställ tillbaka kakan i frysen så den blir kall men om den står där längre så tänk på att ta ut den en stund före servering så det går lättare att skära den. Dekorera den vid behov före servering. Jag använde färska hallon och lite rivet citronskal. 

 

image3

image2

Kakan håller sig cirka 3-4 dagar i kylen. 

 

Kommentarer

 • Hanna Stigzelius

  05.04.2016 16:13 (2 år sen)

  Mmm! Låter, och ser, jättegott ut. Trist bara att de flesta raw-recept skall ha så mycket nötter. Vi har en massa allergier i familjen så då funkar inte det :(

  • Lena Törnroos

   05.04.2016 22:19 (2 år sen)

   Jamen äshdå, det förstår jag är lite knepigt..! :/ Jag tycker ändå att jag sett en del raw cake recept med bland annat bönor och liknande som ju borde funka för er..hmm..ska försöka leta upp dem och dela med mig om jag hittar! :D


 • Sofia

  08.04.2016 20:38 (2 år sen)

  går i många fall att byta ut nötter mot t.ex. frön och kärnor såsom solroskärnor, pumpafrön, chia, sesam, linfrön eller en blandning av alla möjliga :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.