banner2

Ett bra köp

Skrivet av Päivi Tuomisto 27.11.2018 | 0 Kommentarer

Som så många andra kan jag tycka Black Friday eller Black Week (vissa affärer drar ut på det) är ett ganska hänsynslöst sätt att kränga ut varor och få folk att köpa det de inte behöver, och på det sättet öka konsumtionen och boosta marknadsekonomin. Vilket förstås går emot ett hållbart livstil. Det är ett enormt maskineri som borde ändra sin riktning. Det vi enskilda konsumenter kan göra är att tänka efter noga vad vi behöver, och låta bli att köpa om vi kan. Det är inte lätt. Ibland köper jag billiga saker av dålig kvalitet, som jag sen ångrar. Jag vet ju att om man behöver skaffa nytt är det bättre att satsa på hållbart kvalitet. 

Nåja, alla köp är ju inte av ondo. Jag såg ett BF-erbjudande i fredags, ett medlemskap på CrossFit Copenhagen för 25 kronor ända fram till februari, och slog till. Det tyckte jag var en bra affär, nu hinner jag testa konceptet, och om jag inte gillar medlemskapet så säger jag upp det och betalar fullt pris bara en månad. Så nu kör jag en testperiod före och efter julen.

Jag har saknat gymträning och har ofta tänkt med värme på EasyFit Vaasa, där jag hann göra en kort karriär innan livet förde mig vidare. Jag mår bra av muskelträning (vem gör nu inte det) och gillar att träna med egen kroppstyngd och enkla redskap. Det är härligt att känna sig stark. Provade första uppstartstimmen med en hel del squats igår, och har gått ganska illa idag - kanske ännu sämre imorgon. Men det är ett gott tecken, jag hoppas verkligen att jag kommer igång. Det gäller bara att hitta en balans mellan muskelträning och lugn yoga - de kompletterar varandra.

Siam Crossfit

Lånade bilden från kedjans sajt, de har flera salar runt om i stan. Jag ser den närmaste då jag kliver ut till gatan genom vår port.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar