Promenad istället för dans

söndag 16 december 2018 - 16:40 | 0 Kommentarer

Sista helgen innan jullovet hemma. På fredagen var det julfest i Nordens hus. Våningarna 1-3 tävlade om den bästa förfesten. Våning 4, dit jag tillhör, deltog bara som besökare, den största delen av gänget var kvar i Polen på COP24, eller var på väg hem. Det var disco, afterski och ghetto - och afterski vann! Vi åt svensk julmat och lekte dansk julklappslek, som var hysterisk och rolig. Speciellt eftersom instruktionerna var oklara och vi förstagångare gjorde såklart lite fel. Leken går ut på att sno paket av andra, det gäller att vara snabb.

Igår gjorde  jag just ingenting, men idag skulle jag deltagit ett dansevenemang om inte ryggen hade satt stopp för det. Jag har haft ryggont sedan jag var på crossfit. Även om jag försökte ta det lugnt och inte överdriva så lyckades jag sträcka en muskel, antagligen för att jag använde en lite för tung kettelbell. Shit happens. Så nu gäller det att ta det lugnt, låta muskeln läka och börja träna på egen hand för att få upp muskelstyrkan. De ledda timmarna får vänta ett tag tills jag är stark nog att hänga med. Testade att dansa disco lite försiktigt på julfesten - jag kan ju inte låta bli om tillfället ges - men det var lite för mycket. Därför fick det räcka idag med att vandra på stan, promenader är den bästa rehabiliteringen just nu.

Jag är lite danstokig av mig, dans är någonting jag verkligen älskar. Både pardans, där man får jobba in koreografin och dansa i samspel med en partner, och solodans, där man själv dansar till rytmisk musik. Det kan vara disco eller solosalsa, där man ofta följer visst rörelsemönster, men också fri rörelse som växer ur sinnesstämningen, musikens puls och dansledarens instruktioner eller förslag. Dagens evenemang som jag nu missar heter Blissmas Conscious Clubbing Sun afternoon Party in Copenhagen, en drog- och alkoholfri tillställning där man blir hög på sina egna och alla andras energier - en otroligt fin upplevelse som är värt att testa. Jag hade verkligen sett framemot det, men när det nu inte går så bestämde jag mig att gå runt i den näraliggande stadsdelen Nørrebro. Jag shoppade lite, fikade på ett Kuba-inspirerat café och gick bara runt, och kände en stor glädje av att bo här. Här finns så mycket att se! Om en lugn promenad på en grå vinterdag ger så många intryck, hur är det då på våren och sommaren?

20181216 122419 1

 

IMG 20181216 WA0002

Det står containrar lite här och där, och då vet man att det renoveras i närheten. Den här hade fått en julgran på taket. 

IMG 20181216 WA0001

IMG 20181216 WA0005

Som tur var butiken stängd, annars hade jag kanske kånkat hem en fotlampa.

 

IMG 20181216 WA7

 

IMG 20181216 WA0004

 

IMG 20181216 WA0003

 

 

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar