sevendaysxbernys

Frog and Toad: handarbetsprojekt

Skrivet av Iisa Smeds 12.09.2021

Kategorier:
5

Några bilder på ett handarbetsprojekt jag gjorde. De stickade figurerna heter Frog and Toad och kan också hittas i de populära barnböckerna med samma namn.

Läs hela inlägget

Dagsutflykt till Borgå

Skrivet av Iisa Smeds 21.04.2021

Kategorier:
8

Hej, 

Efter att ha suttit inne majoriteten av förra veckan och gjort jobb och skola, bestämde jag och Hannes att ta en dagsutflykt till Borgå. Vi gick runt i gamla stan och såg på de fina husen, njöt av det vackra vädret och åt mellanmål vid kyrkan. Vi gick också in i några butiker och kollade och köpte hem lite choklad och lakrits från Brunbergs butiken. 

Läs hela inlägget

Virka en egen kökshandduk

Skrivet av Iisa Smeds 06.03.2021

Kategorier:
Taggar:
2

Hej, 

En tid sedan virkade jag två kökshanddukar som nu har kommit i flitig användning. Jag valde rosa och rött som färger, eftersom jag från tidigare har en ugnsvante i samma färger. Nedan ser ni bilder på slutresultatet och om du själv vill testa på att virka kökshanddukar hittar du Novitas instruktioner som jag följde HÄR.  

Läs hela inlägget

Ny växt i samlingen

Skrivet av Iisa Smeds 05.12.2020

Kategorier:
Taggar:
palettblad 2

Hej, Min nyaste utökning i samlingen av växter är ett palettblad som jag fick som stickling av en vän. Den har växt otroligt snabbt och bra så jag har redan kunnat ta en egen stickling av växten. De är mycket lätta att ta hand om och sticklingarna växer utmärkt i jord. 

Läs hela inlägget

Julstämning till en liten lägenhet

Skrivet av Iisa Smeds 15.11.2020

Kategorier:
01

Här i Helsingfors har jag redan skaffat en liten julgran till min lägenhet.  Jag hade redan bestämt för några veckor sedan att jag skulle skaffa en liten julgran i år, så medan jag var i Vasa passade jag på och gick igenom våra julgransdekorationer där hemma och fick några med mig. De vita hjärtan målade jag med akrylfärg, de var tidigare en röd färg med vita prickar men målfärgen hade börjat falla av på dem. Sedan hade jag ljusslingor från förr och korgen julgranen är i tog jag från en annan växt jag har här hemma. Själva julgranen köpte jag från plantagen för 10 euro. Det var ett ganska passligt och studerandevänligt pris enligt mig. 

Läs hela inlägget

Virka din egen matta

Skrivet av Iisa Smeds 18.08.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
IMG 7893

Hej, I juni under min lediga månad passade jag på att starta ett projekt. Jag bestämde mig för att virka en matta. Blev riktigt nöjd med slutresultatet och färgvalet. Ni hittar gratis instruktioner till hur man virkar mattan HÄR. Jag använde trikå istället för froteétråd som det stod i instruktionerna. 

Läs hela inlägget

Fåglar och Ekorrar på Fölisön

Skrivet av Iisa Smeds 19.04.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:
2020 04 18 09.00.45 1

Hej, Igår var jag och Hannes till Fölisön här i Helsingfors för att träffa på lite fåglar och ekorrar i skogen.  Det var riktigt trevligt att gå lite i skogen och det var också intressant att se fåglar och ekorrar på så nära håll. Nedan har ni några bilder och en video på de små filurerna vi träffade. 

Läs hela inlägget

Naturstig, Lammassaari

Skrivet av Iisa Smeds 15.04.2020

Kategorier:
2020 04 14 4.25.47 1

En utflykt till Lammassaari ön nära Arabia med Hannes.

Läs hela inlägget

Julmarknad i Helsingfors

Skrivet av Iisa Smeds 13.12.2019

Kategorier:
IMG 2305

Jag och Elin besökte Julmarknaden i Helsigngfors på senatstorget för att komma in i julstämningen.

Läs hela inlägget

Min födelsedag

Skrivet av Iisa Smeds 04.09.2019

Kategorier:
WhatsApp Image 2019 09 04 at 15.08.16 1

Hej, 

På söndag var det min tur att fylla år och det firades med en lugn dag med god mat tillsammans med hannes, Ninni och min bror Elias. 

Läs hela inlägget