DSC03772

Vänner på besök och hem till Österbotten!

Skrivet av Lina Skog 24.09.2020

Kategorier:

Hej på er!

Förra helgen hade vi (jag och Victoria) besök av våra vänner från Jeppis. Under Fredagen blev det besök på IKEA och köpcentret Mylly, sushikväll och film. På Lördagen strosade vi runt i stan och så åt vi vid Pinchos på kvällen, jag hade ju redan besökt stället, men de andra ville testa på det ändå. Jag tog bl.a räkor i vitlöksmarinad och de var suuuper goda!! 

En jätte rolig helg med mycket viktiga människor i mitt liv och som vi konstaterade, ibland är det bra att våra diskussioner inte ser dagens ljus, haha! <3

DSC00001DSC00027DSC00050

På Söndagen tog vi en promenad från morgonen och åt frukost vid ån, förens jag Moa och Sara körde hem till Vasa, där jag nu spenderat de senaste dagarna med Daniel. Jag har haft lektioner som normalt och tränat 2 gånger. Idag kör vi hem till Jeppis för att träffa familjen efter nästan en månad, så det ser jag verkligen fram emot. Nu på Lördag blir det också lite festligheter då det vankas dop för min brorson :) Annars har jag inte så mycket annat inplanerat för denna helg hem-hemma. 

IMG 6547

Ha det gott!


Distansstudier och flytta hem?

Skrivet av Lina Skog 14.09.2020

Hej på er!

Det väntade beskedet kom, Åbo Akademi kommer att ha distansstudier ända till jul, alltså också hela period två. Som tur var ju detta väntat, men såklart ändå surt och den åsikten tror jag att jag delar med många studeranden. 

Enligt mig finns det både fördelar och nackdelar med distansstudier, men jag tror att i slutet av dagen lär jag mig själv bäst när jag får vara i skolan och ha undervisning där. Skolmiljön i sig är ju också viktigt som stöd för lärandet, speciellt när man ofta diskuterar kurser, lektioner och oklarheter med sina studievänner i skolan. Som tur har vi alla tillgång till sociala medier och där går det också att diskutera, men det är ju ändå inte riktigt på samma sätt, att diskutera via en skärm. 

Detta innebär ju att jag också skaffade den här lägenheten i Åbo i onödan, med det kunde jag inte veta när beskeden om distansundervisning kom så sent. Planen nu är att antagligen säga upp lägenheten då jag heller inte behöver den i Januari-Mars månad och endast har e-tent kurser då. 

Summa summarum: som studerande i dessa tider skall man vara beredd på förändringar haha. Nåväl, jag får se det positiva i det hela och jag får ändå bo här i Åbo i 2 månader, så det är ju alltid nåt. 

Snart skall jag dra iväg på ett träningspass, idag blir det armar och axlar. :)DSC09990DSC09985(Kolla in den goda salladen från skolan, 2,90€ för en studerande, fantastiskt och min lilla studiehörna. Fåtöljen är från IKEA och är jätte bekväm.)

Ha de gott! :)


Utforskat staden, shopping och Åbo saluhall

Skrivet av Lina Skog 06.09.2020

Hej på er!

Nu har jag haft finbesök hela helgen, eller egentligen redan från Onsdagkväll, det har varit så roligt att ha Daniel här. <3

Tyvärr har det regnat nästan 70% av tiden han var här, så vi var kanske inte ute så mycket som vi hade tänkt, vi hade nämligen tänkt gå och utforska lite utanför centrum också, men nu fick vi mest röra oss på gatorna mellan köpcentren och runt ån, när det väl höll upp. Men det gick fint det med. :) Vi testade också på att åka VOI och det skulle D helst ha gjort hela tiden haha. DSC09936DSC09946DSC09969

Det blev lite shopping, bl.a en ny ryggsäck (skolväska) som jag verkligen behövde, ett cafébesök på Fontana och ett restaurangbesök på Pinchos. Vi hittade även in till Åbos saluhall där det fanns allt möjligt smått och gott, kött i alla former, fisk, kryddor, kaffe, bakverk och hantverk. Där emellan har vi gått nästan 40 000 steg på tre dagar och beundrat Åbo och alla dessa fina byggnader som finns här omkring. Hittade också ett favoritkvarter med verkligt fina färger på väggarna här!

DSC09965DSC09953DSC09958DSC09956DSC09959DSC09957DSC07292DSC09983Imorgon återgår jag till skolan och vardagen här igen, Daniel for tillbaks hem till Vasa redan vid 4-tiden!

Ha de gott!


Mitt första intryck av Åbo!

Skrivet av Lina Skog 01.09.2020

Kategorier:

Hej på er!

Nu befinner jag mig i Åbo och har bott in mig i några dagar. Hittills gillar jag staden jätte mycket, den är så mysig och lugn, men ändå full av liv på något sätt. Jag kan konstatera att jag cyklar, går och rör på mig jätte mycket här, men det har varit en så skön sensommarvärme här också, så jag passar på nu så länge jag bara kan njuta. :) (Fick nästan lite södern-känslor idag och det är inte dåligt hehe.)IMG 6064IMG 6074

Det hittills enda negativa är att spanskan jag trodde skulle vara närstudier blev ändrat till distans den också, så jag har egentligen ingen närstudie-skola alls, allting är bara via datorn. Vilket i sig är lite tråkigt, för det är ju roligt att få träffa nya människor, speciellt nu när jag befinner mig i en ny stad, men vad kan man. 

IMG 6086

Dagens schema har sett ut såhär: hämta ut pengar för att betala en spanska bok, träffa Victoria (min bästis från Jeppis som studerar här) för en lunch på skolan, hem till en psykologi lektion, på café med V vid ån, gymma, hem och laga mat, ut och promenera igen! Så en jätte rolig dag och imorgon kväll kommer Daniel hit, så då ska vi upptäcka mer av staden tillsammans! :)

IMG 6117

Det var allt för denna gång, hade tyvärr bara mobil-bilder att bjuda på, men skall försöka använda kameran mera nu under de kommande dagarna så jag har några fina bilder att bjuda på här också. :)

Ha de gott! 


Imorgon flyttar jag!!!

Skrivet av Lina Skog 28.08.2020

Kategorier:

Åh hej på er!

En stund sedan sist och den 3-veckor långa praktiken är nu över. Tänker inte nämna den mera än att det har varit jätte lärorikt och super roligt att äntligen få göra det som jag verkligen studerar till, att undervisa! Nu är jag ett steg närmare dröm-yrket. :)

Som jag nämnde i rubriken är dagen D här. Imorgon går flyttlasset ner till Åbo. Mamma, pappa och Ida startar från Jakobstad med en del saker därifrån och så kommer de här via Vasa och hämtar mig med mina kläder och prylar. Så dagen har mest gått ut på att packa och tvätta kläder egentligen.IMG 5932IMG 4309

Jag skulle egentligen ha måsta flytta ner till Åbo i Oktober först, eftersom vi har distansstudier tills dess inom psykologin. MEN, jag valde att följa mina drömmar, en dröm jag har haft sedan högstadiet, att få lära mig spanska. Så jag anmälde mig till en spanska kurs 1 som börjar nu på Måndag och som har närstudietillfällen två gånger per vecka enda tills mitten av December. 

Jag ser SÅ mycket fram emot spanskan, det kommer nog att vara min morot denna höst, jag ser ju såklart också fram emot psykologin, men blev bara lite mörkrädd när jag kollade in materialet till kurssen som börjar på Tisdag och då var det materialet till bara en kurs. Huh!

Om ni har något tips på saker jag borde göra i Åbo, se i Åbo eller vad som helst så får ni gärna kommentera! (För det är faktist en helt obekant stad för mig.)

Nåja, nu vet ni läget än en gång! 

Ha det så bra <3