DSC03772

Dominican Republic travelguide

Skrivet av Lina Skog 22.01.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

DSC08431Nu borde det ju vara så att åtminstone 20% av mina läsare har bokat resa till Dominikanska Republiken efter att ni läst de tidigare inläggen jag skrivit. Inte sant? Haha, nej men skämt o sido.

Men om jag mot förmodan i alla fall skulle ha väckt ert intresse för ön Hispaniola så tänkte jag dela med mig av lite tips och tricks när man åker till Dominikanska Republiken, Puerto Plata Province. 

Pengar: Cash is king. Sedlar används överallt och det rekommenderas att du tar med dig dollar eller deras valuta Peso när du åker. Bankautomaten borde fungera, så även vanliga kreditkort, men vill man vara på den säkra sidan skall man alltid ha med sig sedlar.

Språk: I landet klarar du dig bra på engelska, men deras modersmål är spanska. Även tyska har de börjat lära sig i turistorterna.

Trafiken: Trafiken skall man se upp för, speciellt moped-taxin. De kör väldigt snabbt och utan hjälm. Kvällstid rekommenderas att man håller sig borta från trafiken då många kör påverkade av alkohol.DSC7843Försäljare: Försäljare finns det väldigt mycket av och de säljer allt från smycken till cigarrer. Var alltid vänlig men stå på dig, om man inte är intresserad kan man säga "no gracias" och visa med händerna att man inte är intresserad. Om du vill göra affär ska du pruta och berätta inte hur mycket pengar du har, utan vad du är villig att ge.

Säkerhet: Cabarete är nog säkert. De två gångerna jag har varit där har vi klarat oss utan bekymmer. Men man skall helst inte röra sig kvällstid ensam. Sunt bondförnuft räcker långt. 

Hälsa: Vattnet ur kran skall man inte dricka. Helst inte borsta tänderna med heller. Man skall också akta sig för starka strömmar i havet, speciellt med barn. 

Sevärdheter och aktiviteter:

Befinner ni er i Cabarete området kommer ni märka att det är vattensporternas stad. Så är man intresserad kan man prova på kitesurfing, vindsurfing, surfing eller stand up paddling. 

Paradise Island rekommenderar jag starkt (VIP). Det är en dagsutflykt med en katamaranbåt där man får snorkla och äta gott hela dagen. Det är en rätt så dyr utflykt, men om man endast vill se Paradise Island går det också speed-boats dit dagligen. 

Är ni strandmänniskor rekommenderar jag också Playa Grande. En fantastisk strand värd att se. Här kan man också äta mycket god mat!

Längs med stranden finns mycket fina restauranger som t.ex. Lax Ojo eller Mojito bar, där du kan få en god drink. 

Annars ordnas det massor av andra utflykter som ridturer på stranden eller safaris i djungeln. Det finns nog något för alla. :)

Allmänt:

Dominikanerna är ett mycket trevligt folk, så var inte rädd för att föra en diskussion med dem eller låt dig bjudas upp på dans. 

DSC08269

Om ni ännu undrar något, får ni gärna kommentera eller skicka mig ett mail, jag svarar mer än gärna på era frågor!  

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar