DSC03772

Dominikanska Republiken del 2

Skrivet av Lina Skog 03.01.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Här kommer del 2!

Julafton spenderades i utflyktens tecken. Vi hade bokat in Paradise Island den dagen. Så taxin från hotellet startade 06:40 och förde oss vidare på en 3h tur till katamaranbåten som vi skulle spendera dagen på. Bästa med den långa taxi-resan är ju att man får se så himla mycket. Små byar, melonplantage, massor med fina träd och palmer och såklart slumområden. 

På Dominikanska Republiken har de som tradition att alltid röka en hel gris under julafton. Så ut efter vägarna såg man massor med familjer som rökte sina hela grisar lagom till julafton som firas där den 25:e. Till den rökta grisen äter de hemmagjord potatissallad och bön-risblandningar. Förövrigt såg man inte att lokalbefolkningen firade så mycket jul, det var nog mest på hotellet för turisterna.

..Nå tillbaka till utflykten så åkte vi då med katamaranen till Paradise Island och under båtturen serverades det massor med dricka och småplock. Hög spansk musik spelades också såklart. Väl framme vid Paradise Island fick vi snorkla och se massor med fisk. Dagsutfärden avslutades vid en paradis-strand där vi blev serverade hummer, ris, sallad och massor med frukt!DSC08118DSC08127DSC08149DSC08163DSC08193DSC08249Vi anlände tillbaka till hotellet på kvällen så det var bara att hoppa i duschen och ställa sig för julaftonsmiddagen. Super fint hade de dukat på hotellet och skärt frukt i massa olika kreationer. Det var mycket stämningsfullt och även en live-artist spelade hela kvällen lång. 

Följande dagarna besökte vi Cabarete "staden" några gånger och gick i lite lokala affärer. Varken jag eller Daniel köpte något med oss hem, det är ju ingen shoppingresa precis. :)DSC08080DSC08106DSC07842DSC08393Man ska inte låta sig luras av de vackra stränderna där, för faktum är att det är mycket skräp på gatorna, trasiga byggnader osv. Men ändå är det så himla charmigt, i mina ögon iaf! :)

Det finns ju heller inga trafikregler där, så det är bara att (tuta) och köra! DSC08414Även en hel del mojito drack vi, den här ungefär halv 10 på morgonen haha! 

Tredje och sista delen kommer imorgon för att inlägget inte skulle bli för långt. :)

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar