DSC03772

eHälsa & hälsa i framtiden!

Skrivet av Lina Skog 21.10.2019 | 0 Kommentarer

Hej på er!

Idag var jag på ett jätte intressant seminarie som en introduktion till en kurs vi har i skolan och vill dela med mig av lite tankar här på bloggen. Seminariet hölls av futuristen Niko Herlin från företaget Great Minds, vilket berörde eHälsa och framtidsperspektiv på vår folkhälsa och på social och hälsoområdet. Seminarie 1

Som introduktion pratade han om framtiden och om fantasier, vilket jag gillade extra mycket. Att vi skall våga fantisera för att nå framgång och om att våga drömma. "Create your own future". 

Han berättade också om att det är viktigt att träna på framtidskompetens, genom att våga göra saker lite annorlunda och ta ett steg ur din komfort-zon. Om man aldrig vågar göra något annorlunda kommer man knappast heller nå framgång, det är verkligen ord jag vill ta med mig in i min egna framtid!

Efter denna inledning hade vi en workshop som gäller just hälsa i framtiden och eHälsa. Jag blev väldigt medveten om att saker faktist händer nu och inte efter min livstid, vilket jag tror många tänker. Framtiden inom hälsa och eHälsa är bl.a att kunna skapa proteiner ur luften, att scanna sin mat för att veta exakt vad den innehåller, syntetisk alkohol och "after death services". Mycket är redan på gång nu och jag tror att vi kommer kunna se många förändringar i hälsoområdet inom endast 10 år. 

Som det ser ut just nu berättade Niko att år 2045 kommer man att kunna upprätthålla en människas liv med elektroniska hjälpmedel, det betyder i praktiken att vi aldrig mera kommer dö. Nja, kanske inte riktigt så, men tanken fascinerar mig! 

Har ni någon tanke om detta får ni gärna dela med er! :)

Trevlig kväll! <3

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar