DSC03772

Fem platser jag inte skulle resa till!

Skrivet av Lina Skog 26.02.2020 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Hej på er!

Idag tänkte jag dela med mig av 5 platser jag inte skulle vilja besöka/resa till här på jorden. Det var en annan bloggare som hade gjort en likadan lista, men minns tyvärr inte vad bloggen hette så kan inte länka. Men vi kör.

Thailand

Kanske lite otippat som den soldyrkare jag är. Men på något sätt tycker jag att Thailand är för turistigt, om det räcker som argument. För mig känns det som att turismen har förstört landet lite grann och att den "sanna kulturen" inte längre existerar, samt att landet är utformat enligt endast turisternas behov. Dock finns det ju fantastiskt fina stränder där, så de har ju sina för och nackdelar som alla platser har.image

Kina

Nej tack. Skulle känna mig vilsen och bortkommen. Folkmassorna, allt. Det skulle vara så annorlunda på ett sätt som jag inte skulle känna mig bekväm i. Men maten gillar jag. 

New York

Skulle någon betala resan skulle jag väl hänga på. Men jag skulle själv inte planera en resa dit, får jag säga att New York känns lite "2012"? Men skulle gärna besöka andra vackra städer i USA. Överlag är jag ingen storstads tjej.

Ryssland

Känner inte något behov av att åka till Ryssland heller. Det finns inget i landet som intresserar mig, skulle inte känna mig välkommen och klimatet är lika tråkigt som här. 

Irland

För det första vet jag inte så mycket om landet, därav inget intresse heller. Så har man ju hört att det är dåligt väder där hela tiden. Säckpipor och gamla slott, nej inget för mig. 8a27206a0867707dc75f1b9526d8d5a7

Håller ni med mig, eller är ni emot mig på någon av de nämnda?

Kommentarer

 • Anki 26/02/2020 7:10pm (3 år sen)

  Tänk så olika vi är (och bra är det).
  Själv skulle jag vilja resa till Ryssland, t.ex till de fina och varma områdena kring Kaspiska havet och Svarta havet, eller till St Petersburg och se på vinterpalatset. Den ryska kulturen och historien är ju såå intressant. Även Thailand lockar, men då kanske till Nakhon Si Thammarat och inte till de mer turistiga platserna. Irland har jag länge drömt om, speciellt den irländska kulturen, vyerna, språket, ja allt! Sen skulle jag troligen inte välja att åka till New York, utan är mera intresserad av t.ex staterna Montana och Colorado. Just nu skulle jag inte resa till Kina och jag är inte heller så påläst om vilka resmål som skulle vara intressanta där.

  Jag skulle inte resa till vissa länder i Afrika (t.ex. Burkina Faso eller Chad) och inte heller till vissa länder / områden i Sydamerika. Känner inte heller någon lockelse till t.ex. Bangladesh. Men, man kan ju ha fel ang. dessa resmål... Det beror ju helt på vad resans syfte är. Är det en semesterresa så vill jag gärna ha sol, värme, kultur, god mat och aktivitet, men reser jag för att göra en insats och för att hjälpa människor, så ligger t.ex länderna i Afrika mig varmt om hjärtat.

  • Lina Skog 26/02/2020 8:35pm (3 år sen)

   Tack för din kommentar och roligt att läsa! Håller också med dig, har man inte besökt en plats kan man ju inte veta hur det är där! :)

 • Nina 27/02/2020 5:26pm (3 år sen)

  Lol säckpipor är mera Skottland inte Irland. Dit åker man inte för vädret utan mer för atmosfären.
  Thailand behöver inte alls vara turistigt. Jag var själv inte superförtjust i tanken att åka dit (apor uäk) men sen övertalade min man mig att åka och visst hade vi en trevlig resa! Jag njöt av att se olika tempel och sånt då det är så olikt vår kultur. Maten blev jag också förtjust i!
  Jag har också haft samma tankar gällande China men efter att ha spenderat tid i Hong Kong kan jag tänka mig att åka dit (förutom att jag inte vill stöda diktaturen).
  New York - been there done that. Det var helt kiva men inte min favoritstad. Lite mycket betongdjungel för en som gillar själ och historia.
  Har också alltid sagt att jag inte har lust att åka till Ryssland men sedan har jag sett lite ryska serier på Netflix och nog har de en del intressant historia och framförallt konst och arkitektur.

  • Lina Skog 27/02/2020 7:05pm (3 år sen)

   Tack för din kommentar, intressant att läsa ur din synvinkel! Jag vet att det är mera Skottland men av någon anledning tänker jag också på Irland, tror nog de används där också. Men ja, som du skriver kanske man ändrar åsikt kring en plats efter att man besökt den. Alla platser har ju sina för och nackdelar, det beror ju på vad man föredrar förstås. :)

 • Susanna 27/02/2020 7:39pm (3 år sen)

  Den bästa resa jag gjort var till Irland! De har en helt fantastisk kultur med viskeplighet och folksång på puben varje kväll och där finns många superfina ställen (t.ex. cliffs of moher och powerscourt gardens). Överväger att flytta dit 😄

  • Lina Skog 27/02/2020 9:09pm (3 år sen)

   Tack för din kommentar! Men wow, ni ändrar nog min åsikt nu och roligt är ju det! :)

Skriv en kommentar