Krämig kikärts-curry!
Hej på er och glad Måndag!
Idag testade jag på något nytt i matväg, nämligen en krämig kikärts-curry. Ett tips till er som känner att er matlagning är en och densamma så finns det massor av recept på Youtube, där hittade jag bl.a detta! :) Jag tycker också att det är lättare att förstå hur man skall tillreda/baka när det är i videoformat, så det uppskattar jag.Till detta recept behöver man bara i princip ingredienserna ovan. Man kan förstås byta ut något om det inte passar just dig eller dina smaklökar, själv bytte jag ut kålen till spenatblad.
Börja med att skära rödlöken i mindre bitar, samtidigt som du värmer upp stekpannan. Därefter ska man steka rödlöken tillsammans med vitlöken och en bit av ingefäran. Sen gäller det också att tillsätta valfria kryddor, men curryn är huvud-kryddan. Själv tillsatte jag även lite citronpeppar och cajun-mix.
Efter kryddorna häller du i kikärterna, tomatkrossen och ungefär 1-2 dl kokosmjölk. Låt detta puttra och avsmaka med salt och peppar. Efter att såsen har fått puttra på i några minuter så kan man tillsätta t.ex. lite spenatblad, och så är det klart. Detta serverade jag med ris och några bitar avokado. :)Såsen blev väldigt krämig och god, till och med Daniel åt av den även fast den inte innehöll kött, så det måste ju vara tillräckligt godkänt haha. :) Detta kommer jag absolut göra flera gånger, då det är enkelt, snabbt och hälsosamt!
Prova gärna på receptet och berätta vad ni tycker!
Ha en bra dag! <3
Kommentarer
Rebecca 10/09/2019 11:59am (4 år sen)
Ser så gott ut!
Lina Skog 11/09/2019 7:06pm (4 år sen)
Jaa verkligen! :)
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar