LRG DSC00479

eHälsa & hälsa i framtiden!

Skrivet av Lina Skog 21.10.2019

Hej på er!

Idag var jag på ett jätte intressant seminarie som en introduktion till en kurs vi har i skolan och vill dela med mig av lite tankar här på bloggen. Seminariet hölls av futuristen Niko Herlin från företaget Great Minds, vilket berörde eHälsa och framtidsperspektiv på vår folkhälsa och på social och hälsoområdet. Seminarie 1

Som introduktion pratade han om framtiden och om fantasier, vilket jag gillade extra mycket. Att vi skall våga fantisera för att nå framgång och om att våga drömma. "Create your own future". 

Han berättade också om att det är viktigt att träna på framtidskompetens, genom att våga göra saker lite annorlunda och ta ett steg ur din komfort-zon. Om man aldrig vågar göra något annorlunda kommer man knappast heller nå framgång, det är verkligen ord jag vill ta med mig in i min egna framtid!

Efter denna inledning hade vi en workshop som gäller just hälsa i framtiden och eHälsa. Jag blev väldigt medveten om att saker faktist händer nu och inte efter min livstid, vilket jag tror många tänker. Framtiden inom hälsa och eHälsa är bl.a att kunna skapa proteiner ur luften, att scanna sin mat för att veta exakt vad den innehåller, syntetisk alkohol och "after death services". Mycket är redan på gång nu och jag tror att vi kommer kunna se många förändringar i hälsoområdet inom endast 10 år. 

Som det ser ut just nu berättade Niko att år 2045 kommer man att kunna upprätthålla en människas liv med elektroniska hjälpmedel, det betyder i praktiken att vi aldrig mera kommer dö. Nja, kanske inte riktigt så, men tanken fascinerar mig! 

Har ni någon tanke om detta får ni gärna dela med er! :)

Trevlig kväll! <3

 


Kandidatavhandling, -vad ska jag skriva om?

Skrivet av Lina Skog 11.09.2019

Hej på er! <3

Som ni läste i rubriken pågår just nu en väldigt svår fråga i mitt huvud... VAD ska jag skriva om i min kandidatavhandling? Vi hade första träffen idag i kurssen som kommer att vägleda oss genom skrivningen och läraren var ny i sin tjänst, så vi var alla lika stora frågetecken haha.

Nej, men jag kommer ju först börja skriva på våren, och som tur sitter jag och mina tre klasskompisar i samma båt. Så vi kommer nog vara ett stort stöd för varann, men just nu känns allt väldigt flummigt. Det finns ju så mycket som är intressant. Vill jag skriva om ätstörningar, fysisk aktivitet, kost, droger, telefonberoende.. Ja you name it?! Det känns som att jag har hela världen och alla möjligheter i mina händer och jag skall endast specialisera mig på ett litet ämne...

Det jag också finner lite jobbigt är att kandidatavhandlingen kom så snabbt på. Jag upplever inte riktigt att kunskapen är tillräcklig för att börja på detta projekt, men vad kan man? Det är bara att bita i det sura äpplet och göra det bästa av situationen. 

Men nu skall jag se positivt på situationen och jag vet att jag kommer klara av det. Ibland känns bara vissa saker lite övermäktiga och jag ville skriva av mig. IMG 1980Solnedgångar och havet ger mig lugn. 

Tack för att just du läste idag, det gör mig glad! <3