DSC03772

Stå upp för dina medmänniskor!

Skrivet av Lina Skog 11.11.2019 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Hej på er!

Denna vecka har vi psykisk ohälsa som tema på Sevendays och eftersom att jag själv tycker det är ett väldigt viktigt ämne tänker jag dra ett strå till stacken och skriva om det. Men jag tänkte dock gå in på ett sidospår kring ämnet som jag också tycker är viktigt. Nämligen att stå upp för sina medmänniskor. Att stå upp för varandra, pusha på och heja på sina medmänniskor. Detta är verkligen något som betyder mycket för mig då jag flera gånger upplevt just det motsatta, inte alltid mot mig själv men såklart också om andra. Idag lever vi också i en mycket splittrad värld på många olika sätt och då är det extra viktigt att visa lite kärlek nu som då.

Jag tror även att grunden till detta ligger i acceptans, att först kunna acceptera sig själv som man är, för att sedan kunna acceptera andra runt om kring sig.

Om man kommer till den nivå i livet att självförtroendet är bra, tror jag att man har lättare att heja på andra människor. För jag tror tyvärr att många idag är rädda för att andra skall lyckas. Tänk om de lyckas men inte jag? Men faktum är att vi alla kommer lyckas på vårt eget sätt och alla har inte samma mål med livet som just du. Vissa människor vill bilda en stor familj och vara lycklig på det sättet, andra vill ha en blomstrande karriär, och de andra finner lyckan i vardagen och vad den erbjuder. Men jag tror att den mest lyckliga av de tidigare nämnda är den som vågar tro på andra och sig själv, samtidigt. 

Varför skall vi alltid jämföra oss med varandra, kan vi inte bara glädjas med varandra och lära oss av varandra, så vi kan lyckas på vårt eget sätt, men tillsammans? 

Det tar sist och slutligen inte så mycket extra energi av att skicka iväg ett pushande meddelande åt en vän, förälder eller släkting, speciellt i de tider du vet att de kämpar med något extra mycket. Snarare kommer den personen bli mycket glad och vad vet du, kanske det kommer att göra personens dag, så mycket bättre och enklare?  

Och jag vet själv att jag är dålig på just detta, även fast jag har lätt för att läsa av personer i min omgivning. Men kan vi inte alla bara bli bättre på detta tillsammans och lyfta upp varann lite mer och lite oftare? <3IMG 0508Ha en skön kväll! <3

 

Kommentarer

  • Carita 12/11/2019 6:27pm (4 år sen)

    Du är bara så bäst,vännen!

    • Lina Skog 12/11/2019 7:26pm (4 år sen)

      <3

Skriv en kommentar