Banneri

Saker att göra under hemma isolering

Skrivet av Linda Yli-Mäenpää 28.04.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Hejsan, det var länge sen! Hoppas alla mår bra både fysiskt och psykiskt! Under dom här ovanliga och tuffa tider är det bra att försöka stanna hemma så mycket som möjligt. Och så klart kan det vara tråkigt men man kan försöka hitta nånting positivt ur den här situationen och själv isoleringen; nu är det den perfekta tiden att göra saker man inte skulle vanligtvis hinna göra. Här har jag listat ut några saker jag har gjort när jag har själv isolerat mig och efter jag blev permitterad från jobbet. Hoppas ni också kan få några tips om sysselsättningar i hemmet. 

Hei, pitkästä aikaa! Toivottavasti kaikki voivat hyvin sekä fyysisesti että psyykkisesti! Näinä epätavallisina ja raskaina aikoina on hyvä yrittää pysyä kotoa niin paljon kuin mahdollista. Ja tietysti se voi olla tylsää, mutta tästä tilanteesta voi yrittää löytää jotain positiivista; nyt on täydellinen hetki tehdä niitä asioita, joita ei tavallisesti kerkeäisi tekemään. Olen luetellut muutamia asioita, joita itse olen tehnyt itse-eristyksen aikana ja sen jälkeen kun minut lomautettiin töistä. Toivottavasti saatte tästä jotain ajanvietto vinkkejä kotiin. 

IMG 2882

   1.   Läsa eller lyssna på ljudböcker
 
Jag satte ett mål åt mig efter nyåret att jag skulle läsa alla Harry Potter böckerna under våren och nu är jag på sjätte boken. Jag har både lyssnat på dom och läst själva böckerna och jag bara undrar att varför har jag inte läst dom tidigare. Ja ni läste rätt, jag har aldrig läst dom förr haha. Filmerna har jag sett, men det är ju inte samma sak naturligtvis. Men nu har jag äntligen haft tid att läsa nånting annat än bara skolböcker och det har jag inte gjort på jättelänge. Det är verkligen mysigt att läsa.

   1.   Lukea tai kuunnella äänikirjoja

Asetin itselleni uuden vuoden jälkeen tavoitteen, että lukisin kaikki Harry Potter -kirjat kevään aikana ja nyt minulla on meneillään kuudes kirja. Olen sekä kuunnellut niitä ja lukenut itse kirjoja, ja ihmettelen vain, miksi en ole lukenut niitä koskaan aikaisemmin. Ja kyllä luitte oikein, en ole koskaan aikaisemmin lukenut niitä haha. Elokuvat olen nähnyt, mutta eihän se tietenkään ole sama asia. Nyt minulla on vihdoin ollut aikaa lukea jotain muutakin kuin vain koulukirjoja, jota en ole tehnyt pitkään aikaan. Kirjojen lukeminen on erittäin rentouttavaa. 

IMG 2701

   2.   Baka
 
Jag har aldrig varit bra på att baka eftersom jag är inte bra på att följa recept noggrant jämfört med matlagning då man kan vara lite mer kreativ. Men nu när bananbröd har varit så populärt i sociala medier så ville jag också prova det och den blev helt okej! Jag gjorde också en vegansk chokladkaka, vars recept var superenkel. Ni kan hitta receptet här.  Nu när jag har tid så vill jag absolut baka mera. 

   2.   Leipoa

En ole koskaan ollut kovin hyvä leipomaan, sillä en ole hyvä noudattamaan reseptejä kovin tarkasti kun taas verrattuna ruoanlaittoon, jolloin on lupa olla hieman enemmän luovempi. Mutta nyt kun banaanileipä on ollut niin suosittua somessa, halusin myös itse testata sitä ja se onnistui ihan hyvin! Leivoin myös vegaanisen suklaakakun, jonka resepti oli todella helppo! Löydätte reseptin täältä. Nyt kun on aikaa, haluan ehdottomasti leipoa enemmän. 

985AE338 91F6 4822 BC06 87D43DF8F48E

1A1C6068 94F4 45AB BCAB F2D23B76F61C

   3.   Gå ut och gå i naturen
 
Efter att man har spenderat hela dagen inom fyra väggar så är det skönt att gå ut och promenera. Nu är det till och med den perfekta tiden att ta med sig lite vass att dekorera hemmet med, om man promenerar nära vattnet. 

   3.   Lenkkeillä luonnossa

Kun on tullut vietettyä koko päivä neljän seinän sisällä, on ihanaa mennä ulos kävelylle. Nyt on vielä loistava aika kerätä samalla heinäkasveja, jos on kävelyllä veden äärellä. Niillä voi sisustaa kivasti kotona.

IMG 3725

6C9F1075 B543 47DD 8FE3 77824AB5A5C1

   4.   Göra hemmaträningar
 
Nu när nästan alla gym är stängda och när det inte är säkert att gå dit och träna så kan man riktigt bra göra det hemma också! Man kan hitta bra övningar eller träningspass på YouTube och det är helt gratis! Jag har gjort Tabata pass och kan verkligen rekommendera om man vill göra en effektiv aerobisk träning. Här och här är några bra pass jag har gjort som jag tyckte var väldigt bra!

   4.   Kotitreenata

Nyt, kun melkein kaikki kuntosalit ovat suljettuna ja, kun ei ole kovin turvallista mennä sinne treenaamaan, voi ihan hyvin treenata myös kotona! Hyviä liikkeitä ja treenejä voi löytää YouTubesta ja ei maksa mitään! Itse olen tehnyt Tabata treenejä ja voin todella suositella niitä, jos haluaa tehdä tehokkaan aerobisen treenin. Tässä ja tässä on muutamat treenit, joita olen tehnyt ja kokenut hyviksi!

IMG 2962

   5.   Stöda lokala företag
 
Om man har en möjlighet under dom här tuffa tiderna så kan man försöka hjälpa små och lokala företag att klara sig igenom det här med att köpa presentkort eller beställa takeaway. Man kan också hjälpa dom igenom att ge shout-out till företagen på sociala medier.

   5.   Tukea paikallisia yrityksiä

Jos näinä raskaina aikoina on vain mahdollisuus, niin voi yrittää auttaa pieniä ja paikallisia yrityksiä selviämään näistä ajoista ostamalla lahjakortteja tai tilaamalla kotiin ruokaa. Voi myös auttaa antamalla shout-outeja yrityksille sosiaalisessa mediassa. 

D57D0A7E 5056 47C6 BC7B 389E948AA2C8 2

   6.   Kolla på filmer/serier/YouTube
 
Äntligen får man kolla på Netflix hela dagen utan att må dåligt över det haha. Jag älskar att kolla på reality tv och just nu håller jag på att kolla på Finlands Temptation Island och Sveriges Paradise Hotel, såå bra! Just nu på Netflix kollar jag på Mad Men och andra Netflix serier som jag också kan rekommendera är: How to get away with murder, Mindhunter, The Alienist, When they see us och The Witcher.

   6.   Katsoa elokuvia/sarjoja/YouTubea

Vihdoin saa katsoa Netflixiä koko päivän ilman että tarvitsee potea huonoa omatuntoa siitä haha. Rakastan reality tv:tä ja parhaillaan katson Suomen temppareita ja Ruotsin Paratiisi Hotellia, niin huippuja! Parhaillaan Netflixissä minulla on menossa Mad Men ja muita Netflix sarjoja, joita voin suositella ovat: How to get away with murder, Mindhunter, The Alienist, When they see us ja The Witcher.

85B099BC 6141 4B26 AFF7 926A225B1D64

   7.   Inreda
 
Nu när man är så mycket hemma så har jag fått lust att inreda. Jag har blivit besatt av beige och jordnära färger. Tänkte göra ett blogginlägg om inrednings inspo, bilder som inspirerar mig och saker som jag tycker är fint just nu.

   7.   Piensisustaa

Nyt kun viettää niin paljon aikaa kotona, olen saanut vimman sisustaa. Olen tullut pakkomielteiseksi beigestä ja maanläheisistä väreistä sisustuksessa. Ajattelin tehdä blogipostauksen sisustusinspiksestä, kuvista, jotka inspiroivat minua ja asioista, joita pidän hienoina tällä hetkellä. 

EDC9838F 17E4 431F B637 12DCBCDD1667 2

12464EB4 EE57 4D70 8A52 EEE380295DD5

   8.    Kolla på TikToks haha
 
Alltså den ”nya” appen TikTok (gamla Musical.ly?) är så himla beroende framkallande och rolig. När den började bli populär så lovade jag mig själv att jag inte skulle ladda ner den men nu får jag äta mina ord. Corona made me do it. TikTok är så underhållande och jag kan spendera (för) många timmar när jag bara bläddrar igenom appen. Det är svårt att sluta och plötsligt har det gått några timmar haha. Det har jätteroliga videos och den påminner mig lite om VINE. 

   8.   Katsoa TikTokkeja haha

Siis "uusi" sovellus, TikTok (vanha Musical.ly?) on niin koukuttava ja hauska. Kun se alkoi olemaan suosittu, lupasin itselleni, etten lataisi kyseistä sovellusta, mutta nyt saan kyllä syödä sanani. Corona made me do it. TikTok on tosi viihdyttävä ja voin käyttää sen selaamiseen (liian) monta tuntia. On vaikea lopettaa ja yht äkkiä on kulunut muutamia tunteja haha. Siellä on niin hauskoja videoita, jotka muistuttavat hieman VINEa. 

   9.   Rensa skåp
 
Jag har rensat mitt klädskåp och nu har jag tre IKEA kassar fulla med kläder som jag har tänkt föra till loppis sen när det är möjligt igen. Jag beställde lite ny hudvård, så jag städade äntligen mitt badrumsskåp också. Sen gjorde jag också en storstädning och nu trivs man hemma ännu bättre!

   9.   Siivota kaappeja

Siivosin vaatekaappini ja nyt minulla on kolme IKEA-kassillista täynnä vaatteita, jotka olen ajatellut viedä kirpparille, kun se on taas mahdollista. Tilasin vähän uusia ihonhoitotuotteita, joten vihdoin sain myös kylpyhuonekaapinkin siivottua. Tein myös suursiivouksen ja nyt viihtyy kotona vielä paremmin!

IMG 3598

   10.   Bara vara
 
Det är helt okej att inte göra nånting! Jag har haft många dagar då jag har bara legat på sängen och kollat på Netflix hela dagen. Det är helt tillåtet att bara chilla också; sova länge och äta god mat. Nu är det bra tid för många att ta det lugnt och vila. Gör det som känns bra för dig och för ditt välmående <3

   10.   Vain olla 

On ihan okei olla tekemättä yhtikäs mitään! Minulla on ollut monta päivää, jolloin olen vain maannut sängyssä ja katsonut Netflixiä koko päivän. On aivan sallittua vain chillata myös; nukkua pitkään ja syödä hyvää ruokaa. Nyt on hyvä aika monelle ottaa rauhassa ja levätä. Tee sitä, mikä sinusta tuntuu hyvältä ja mikä on sinun hyvinvoinnillesi parasta <3

IMG 3708

Kämpa på och det här kommer inte att hålla på i evighet! Vi ska respektera andra och ta hand om varandra. <3

Koittakaa kestää ja tämä tilanne ei tule kestämään ikuisuutta! Kunnioitetaan toisiamme ja pidetään huolta toisistamme. <3
 

 


 

 


 


Lång helg i Helsingfors

Skrivet av Linda Yli-Mäenpää 26.02.2020 | 2 kommentar(er)

På fredagkväll packade jag väskan och for med tågen till Helsingfors, eftersom vi skulle på lördag fara och titta på stand up show. Vi fick biljetterna till julklapp och nu var det äntligen dags för en helg med lite skratt och skoj (som om man skulle inte annars ha det hehe). Jag var framme klockan halv ett på natten så jag for genast och sova.  

Perjantai-iltana pakkasin laukkuni ja lähdin junalla kohti Helsinkiä, sillä me oltiin lauantaina menossa katsomaan stand up showta. Saimme liput joululahjaksi ja nyt oli vihdoin aika naurun ja hauskuuden täyteiselle viikonlopulle (niin kuin muina viikonloppuina ei olisi hauskaa hehe). Olin perillä puoli yksi yöllä, joten menin suorinta tietä nukkumaan.32DE47C3 143F 4632 B150 49CD9591764D

Nästa dag tog vi det lugnt på morgonen och sen på kvällen före showen var vi och åt till Vapiano (som är alltid ett måste när man är i Helsingfors). Sen tog vi spårvagnen till Studio Pasila var showen skulle ta plats. De var fyra komiker som uppträdde 30 minuter var och vitsit vad vi skrattade! De var så bra, men min absoluta favorit var nog Heli Sutela som är också känd från serien Kumman kaa. Jag kan verkligen rekommendera Stand up showen från Club Act!one om ni är på väg till Helsingfors. När showen var slut, for vi och hämta lite smått och gott och åkte till lägenheten och bara chillade resten av kvällen. 

Seuraavan päivän otimme ihan rauhassa ja vasta illalla ennen showta menimme syömään Vapianoon (joka on välttämättömyys aina kun on Helsingissä). Sitten otimme ratikan Studio Pasilaan, jossa show pidettiin. Oli neljä koomikkoa, joista jokainen esiintyi 30 minuutin ajan ja vitsit me naurettiin! He olivat tosi hyviä kaikki, mutta minun suosikkini oli kyllä Heli Sutela, joka on myös tuttu Kumman kaa -sarjasta. Voin lämpimästi suositella tätä Stand up showta Club Act!onilta, jos olette menossa Helsinkiin päin. Kun show oli ohi, menimme hakemaan hieman hyväskää ja menimme kämpille chillaamaan lopun iltaa. 

1D58A1F3 A13A 4AAD B73D 1F9002648057

IMG 2226

På söndagen sov vi länge och på dan fotade vi lite. Jag har blivit kär i såna här fiskehattar och jag köpte till och med en i beige också. Närmare kvällen var jag och åt med min kompis till en thailändsk restaurang som ligger i Citycenter, Bangkok9, och kan verkligen rekommendera deras mat om man tycker om asiatiskt street food!  Speciellt är det ett bra ställe om man är ett stort gäng eftersom de har mat för alla. Senare på kvällen spelade vi kort med samma gäng som vi var och titta på Stand up showen. Det var en riktigt mysig söndag. 

Sunnuntaina nukuimme pitkään ja päivällä menimme vähän ottamaan kuvia. Olen ihan ihastunut tällaisiin kalastajahattuihin ja ostin toisen myös beigen värisenä. Lähempänä iltaa olin syömässä kaverini kanssa thaimaalaisessa ravintolassa, joka sijaitsee Citycenterissä, Bangkok9, ja voin lämpimästä suositella heidän ruokaansa, jos tykkää aasialaisesta street foodista! Se on hyvä paikka etenkin, jos on menossa syömään isolla porukalla, koska heillä on ruokaa kaikille. Myöhemmin illalla pelasimme korttia samalla porukalla, joiden kanssa oltiin katsomassa stand up showta. Oli oikein ihana sunnuntai.
blogikuva5

blogikuva6
På måndagen åt vi på en ny restaurang som heter Sandro, den ligger också i Citycenter. Deras röda pesto var så himla god och de hade mycket veganskt på deras meny, vilket var väldigt positivt. Om ni gillar mat från mellanöstern och Nordafrika så kommer ni att gilla Sandro! De hade också bra erbjudanden till studerande.

Maanantaina kävimme syömässä uudessa ravintolassa, Sandrossa ja se sijaitsi myös Citycenterissä. Heidän punainen pestonsa oli taivaallista ja heillä oli paljon vegaanisia vaihtoehtoja, mikä oli erittäin positiivista. Jos pidätte itämaisesta ja pohjoisafrikkalaisesta ruuasta, niin pidätte varmasti myös Sandrosta! Heillä oli myös hyviä tarjouksia opiskelijoille.

IMG 2246

IMG 2245

IMG 2266
På tisdagen shoppade jag lite i Östra centrum och Redis köpcentrum. Vi åt lunch på nytt på Bangkok9 för att deras phad thai är bara så gott och jag måste ha det ännu en gång innan jag for tillbaks till Vasa den dagen. 

Tiistaina kävin vähän ostoksilla Itiksessä ja Redin kauppakeskuksessa. Söimme lounasta uudestaan Bangkok9:ssä, sillä heidän phad thainsa on vain niin hyvää, että oli pakko saada sitä vielä kerran ennen kuin lähdin sinä päivänä takaisin Vaasaan.

blogi kuva3

blogi kuva2

270D78F3 9F4F 472C A56F 8E4C0A6ABFA2 
Jag hade en rolig helg och kan inte vänta tills jag får fara tillbaka! Det känns alltid att man skulle vara på en liten semester, fast man är ”bara” i Helsingfors över en helg. Nu är det dags att återvända tillbaka till vardagen: träning, skola och jobb. 

Minulla oli oikein hauska viikonloppu ja en malta odottaa, että pääsen takaisin! Tuntuu aina siltä, että olisi minilomalla, vaikka on ”vain” Helsingissä viikonlopun yli. Nyt on aika palata takaisin arkeen: treenaamiseen, kouluun ja töihin.
 Blogikuva4
Jag vill önska er en bra fortsättning på veckan! ♡

Haluan toivottaa teille oikein hyvää viikon jatkoa! ♡ 
 


Julhelgen

Skrivet av Linda Yli-Mäenpää 29.12.2019

Kategorier:
Taggar:

Det har varit härligt att fira jul i Finland igen eftersom förra året firade jag jul i Australien. 

On ollut ihanaa viettää joulu Suomessa, kun viime vuonna vietin joulua Australiassa.
B03CF413 27D4 4A36 8C3C 718A4D905417

Jag som älskar jul och speciellt finsk jul, har det varit underbart att fira jul här och med min kära familj. Den här julen har jag ätit så mycket gott och bara tagit det lugnt med familjen. Jag har verkligen behövt ha lite ledigt och ta det lugnt eftersom hösten har varit jättestressig och det har kanske märkts eftersom jag inte har haft ork att blogga. Nu har jag haft några dagar ledigt och jag har fått koppla av lite och det har varit så skönt. Jag har också jobbat nu i några dagar och igår åkte jag till Helsingfors för att fira nyår. 

Minä, joka rakastan joulua ja etenkin suomalaista joulua, on ollut ihanaa viettää joulua täällä rakkaan perheeni kanssa. Tänä jouluna olen syönyt niin paljon herkkuja ja vain ottanut rennosti perheeni kanssa. Olen todellakin tarvinnut hieman lomaa ja ottaa rennosti, sillä syksy on ollut todella stressaava ja se on varmaan myös näkynyt, koska minulla ei ole ollut energiaa blogata. Nyt minulla oli pari päivää vapaata ja olen saanut ottaa hieman rauhassa ja se on ollut ihanaa. Olen kyllä ollut myös töissä pari päivää ja eilen matkustin Helsinkiin viettämään uutta vuotta.

CDB1B9F8 8223 484A 9C03 74CB9875BB74

Den 23. har vi alltid en tradition att våra släktingar och kompisar kommer till oss och röker fisk, dricker glögg och umgås lite före julafton. Det är en riktigt rolig tradition när vi spelar spel, äter gott och bara umgås med varandra. Dagen innan så gjorde jag veganskt ”gravad lax” (porkkala) av morötter och det blev så gott och smaken var nog nära den riktiga smaken. Det ska jag nog laga på nytt!

23. päivä meillä on aina tapana kutsua kavereita ja sukulaisia kylään, jolloin me savustetaan kalaa, juodaan glögiä ja vietetään aikaa ennen jouluaattoa. Se on oikein kiva perinne, kun pelaamme pelejä, syömme hyvin ja vain olemme yhdessä. Päivää ennen tein vegaanista ”graavattua lohta” (porkkalaa) porkkanoista ja siitä tuli oikein hyvää ja makukin oli lähellä oikeaa. Sitä aion kyllä tehdä toistekin!

57519CCA 6C9F 41B3 B32E 5127DD296BB8

9CE0D95E 8043 4476 82A2 0379DC62A054

E61ED9D1 410B 4482 B967 5AAA291C2ACF

På julafton vaknade jag hos mina föräldrar och till morgonmål åt vi julgröt som vi alltid gör. Efter det for vi till gravgården och tände ljus. Vi for hem via butiken och köpte de sista sakerna till julbordet. Klockan tre var det äntligen dags och äta julmat och oj vad jag hade saknat julmaten. Jag åt så mycket att jag nästan sprack, så kändes det åtminstone. Men såklart fanns det alltid rum för lite efterrätt. Några timmar senare var det dags för kaffe och kaka. Vi bakade en vegansk glöggostkaka med min lillasyster och den blev också riktigt bra! Sen kom julbocken och delade ut julklapparna och det var så härligt att se hur upphetsad min systerdottern var när julbocken kom. Resten av kvällen tog vi det bara lugnt, tittade på en julfilm och såklart åt lite till. 

 Jouluaattona heräsin vanhempieni luona ja aamupalaksi söimme joulupuuroa, niin kuin meillä on tapana. Sen jälkeen menimme hautausmaalle sytyttämään kynttilät. Menimme kaupan kautta kotiin ja ostimme vielä viimeiset tarvittavat joulupöytään. Kolmelta oli vihdoin aika syödä ja vitsit, kun olin ikävöinyt jouluruokaa. Söin niin paljon, että olisin voinut haljeta, tai ainakin siltä tuntui. Mutta totta kai tilaa oli silti vielä jälkiruualle. Muutama tunti myöhemmin oli aika juoda kakkukahvit. Me leivoimme pikkusiskoni kanssa vegaanisen juustokakun ja siitäkin tuli oikein hyvä! Sitten tuli joulupukki jakamaan joululahjat ja oli niin ihana nähdä kuinka innoissaan siskontyttöni oli, kun joulupukki tuli. Loppuillasta otimme vain rennosti, katsoimme jouluelokuvaa ja söimme vähän lisää.

 

6DE83922 99DC 4463 95D5 D2869F3D00EE

F19092EF 283B 4611 A127 E7D1A383719E

4F79DB5F B416 404F A6C6 BF571DF45DC3

77FB6B4F 81DB 4E08 BB52 E94697A1AE03

7350E34E F916 48E9 AC7D 8236FF2B2E75

2F0408CD 70C8 4084 8AFE C79E3D3E25AD

På juldagen åt vi julmiddag på eftermiddagen och sen chillade vi resten av kvällen. Vilken härlig och fridfull jul ♡ 

Joulupäivänä söimme joulupäivällistä iltapäivällä ja sitten chillasimme loppuillan. Oli kyllä ihana ja rauhallinen joulu ♡

4B9A455A A72F 49FC 9D72 7A18FFE5AD4A

Jag önskar er alla en riktigt god jul och gott nytt år! 

Toivotan teille kaikille oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!


LONDON

Skrivet av Linda Yli-Mäenpää 30.08.2019

Jag har velat så länge fara till London och äntligen reste jag dit! Det vad nog precis som jag hade tänkt mig och nästan ännu bättre.

Olen niin pitkään halunnut mennä Lontooseen ja vihdoin pääsin matkustamaan sinne! Se oli kyllä juuri sellainen kuin kuvittelin, ehkä jopa vielä parempikin.
london phonebooth

Vi var fem nätter i London och vi övernattade på Student Apartments i Angel. Vi hade bara 600 meter till tunnelbanan och det fanns t.o.m. butiker, restauranger och bio nära oss. Så jag kan verkligen rekommendera Angel eftersom det kändes som ett bra område att bo i. 

Olimme viisi yötä Lontoossa ja yövyimme Student Apartements:issa, joka sijaitsi Angel:issa. Siitä oli vain 600 metriä metrolle ja läheltä löytyi jopa kauppoja, ravintoloita ja elokuvateatteri. Joten voin todella suositella Angelia, koska se vaikutti tosi hyvältä alueelta asua.

london doors

Första dagen i London började med att hämta frukost från en juicebar som hette Jusaka. De hade acai bowlar, smoothies och mycket annat gott. Efter frukosten så for vi till Oxford Street och Soho där all shopping huvudsakligen händer. Vi shoppade lite, gick runt Soho och China Town och åt lunch. Sen var det dags att åka till Notting Hill. Notting Hill är ett fint bostadsområde med exclusiva och vanligtvis pastellfärgade hus. 

Ensimmäinen päivä Lontoossa alkoi aamupalan hakemisella Jusaka -nimisestä juissibaarista. Siellä oli acai bowleja, smootieita ja paljon muuta hyvää. Aamupalan jälkeen menimme Oxford Streetille ja Sohoon, jossa kaikki shoppailu pääasiassa tapahtuu. Shoppailimme, kävelimme ympäriinsä Sohossa ja China Townissa sekä söimme lounasta. Tämän jälkeen otimme metron Notting Hilliin, joka on hienoa ja kallista asuinaluetta sekä, jossa on pääasiassa pastellin värisiä taloja.

london soho

london soho 2

london notting hill me1

london notting hill houses

Andra dagen for vi till Parliament Square där sevärdheten Big Ben, Westminster Abbey och London Eye fanns. Vi gick runt och tog lite bilder. Till vår besvikelse var Big Ben övertäckt av byggpresenningar och det hade varit så över ett år nu. Vi har alltid en tradition att fara på bio med min pojkvän när vi är utomlands, så på andra dagen for vi och kolla på Once Upon a Time in Hollywood och på tredje dagen kollade vi på Scary Stories to Tell in the Dark. De var båda helt bra!

Toisena päivänä menimme Parliament Squerille, jossa nähtävyydet Big Ben, Westminster Abbey ja London Eye sijaitsivat. Kävelimme ympäriinsä ja otimme hieman kuvia. Harmiksemme Big Ben oli kunnostettavana ja oli ollut jo viimeisen vuoden ajan. Meillä on aina tapana poikaystäväni kanssa mennä elokuviin, kun olemme ulkomailla, joten toisen iltana menimme katsomaan Once Upon a Time in Hollywood ja kolmantena Scary Stories to Tell in the Dark. Molemmat elokuvat olivat ihan katsomisen arvoisia!

london tower bridge

london eye

london me

På tredje dagen for vi till Camden Town där fanns gamla häststallar som nuförtiden förvandlats till basarer. Vi hitta en vintage butik där och efter det så har jag blivit besatt av vintage kläder. Kan inte vänta tills jag får se hurdana vintage butiker Helsingfors har att erbjuda!

Kolmantena päivänä suuntasimme Camden Towniin ja vanhoille hevostalleille, jotka oli muunnettu basaareiksi. Löysimme sieltä kivan vintage kaupan ja sen jälkeen olen melkein hullaantunut vintage vaatteisiin. En malta odottaa, että pääsen näkemään mitä Helsingin vintage kaupoilla on tarjottavana!

lontoo camden

lontoo vintage

london camden

Sista dagen for vi en sväng till Camden Town igen och sen åkte vi till Tower Bridge. Vi shoppade lite i Soho och Oxford Street och hade en chill dag.

Viimeisenä päivänä kävimme uudestaan Camden Townissa ja sitten lähdimme katsomaan Tower Bridgeä. Shoppailimme hieman Sohossa ja vietimme rennon päivän.

london tower bridge

london me1

Allt som allt hade vi en bra resa och vi hade nog tur med vädret, det var cirka trettio grader varmt varje dag. Så kanske nästan för varmt om du frågar mig haha. I London fanns det så himla bra tunnelbaneförbindelsen så det är lätt att åka runt där. Och det smidigaste var att man kunde betala tunnelbanan med bankkortet om det har närbetalnings egenskap. Det var lätt att hitta veganska matställen och de hade jättegod mat, men jag ska berätta mer om det i mitt nästa blogginlägg.

Kaiken kaikkiaan meillä oli hyvä reissu ja meillä oli niin hyvä tuuri sään kanssa, oli noin 30 astetta lämmintä joka päivä. Eli melkein liian lämmin jos minulta kysytään haha. Lontoossa on hirmu hyvät metroyhteydet ja siksi siellä oli niin helppo kulkea kaikkialle. Kätevintä oli, että metromatkan pystyi maksamaan pankkikortilla, jos siinä on lähimaksuominaisuus. Siellä oli myös helppo löytää vegaanisia ruokapaikkoja ja niissä oli tosi hyvää ruokaa, mutta ajattelin kertoa niistä lisää enemmän seuraavassa blogipostauksessa.
 london at night


VILLALIV

Skrivet av Linda Yli-Mäenpää 07.08.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Jag hade några dagar ledigt från jobbet så jag åkte till villan över en lång helg. Det har varit så skönt här på villan nu några dagar, när man har fått bara njuta av vädret, sällskapet och god mat.  

Minulla oli muutama päivä vapaata töistä, joten päätin lähteä mökille vähän pidemmäksi aikaa. Nämä muutamat päivät ovat olleet niin ihania, kun on saanut nauttia säästä, seurasta ja hyvästä ruuasta. Jerrymat 
En av de bästa sakerna med villan är att vi har ett eget trädgårdsland varifrån jag har tagit gjordgubbar till morgongröten och grönsaker till en god vegansk pasta (om jag får säga själv) som jag gjorde. På lördagen var vi ute på stan en sväng och vitsi vad jag älskar Jakobstad på sommaren, en så mysig liten stad. Vi har villa alltså i Larsmo, bara fem kilometer till Jakobstads centrum. 
 
Yksi mökin parhaimmista asioista on se, että meillä on oma kasvimaa, josta olen voinut ottaa mansikoita aamupurooni ja vihanneksia maukkaaseen vegaaniseen pastaan (vaikka itse sanonkin), jonka tein. Lauantaina pyörähdimme kaupungissa ja vitsit kun rakastan Pietarsaarta kesäisin, niin ihana pieni kaupunki. Meillä on siis mökki Luodossa, joka sijaitsee vain viisi kilometriä Pietarsaaren keskustasta.

aamupuuro

herneita

porkkanoita

pasta

Det gjorde nog verkligen gott att slappna av en liten stund och det kan jag verkligen göra på vår villa. Jag tänkte komma tillbaka hit om några veckor när jag igen har lite ledigt. Hoppas bara att det varma vädret kommer tillbaka snart igen. 
 
Teki kyllä hyvää rentoutua hetkeksi kunnolla ja se varsinkin onnistuu mökillä. Ajattelin tulla takaisin mökille muutaman viikon päästä, kun on taas vähän enemmän aikaa ja vapaata. Toivottavasti vain hyvät ilmat tulevat takaisin taas pian.

jeppis

 


Ruisrock 2019!

Skrivet av Linda Yli-Mäenpää 10.07.2019

Huhhuh vilket festivalveckoslut!! Jag måste nog säga att tre dagars revning känns i hela kroppen men roligt hade vi! 

Huhhuh mikä festariviikonloppu!! Täytyy kyllä sanoa, että kolmen päivän reivaus tuntuu koko kropassa, mutta vitsi meillä oli hauskaa!

Ruissi1

Vi for till Åbo redan på torsdag så att vi inte skulle ha så bråttom på fredag för festivalen började redan klockan två. Vi sov hos en kompis och de bodde bara några kilometer från centrum så det var nog super att vi inte behövde sova på campingen. På fredag morgon for vi till stan en sväng innan vi gjorde oss färdiga till festivalen. Vi försökte att vi skulle vara på området där fyra tiden men vi var där föst halv sex tiden (jag kan var vääldigt långsam). Samma sak hände på lördagen också, hups. MEN på söndag var vi redan klockan fyra på området, vilket var en prestation.

Me lähdettiin Turkuun jo torstaina, jottei tulisi niin kiire perjantaina, kun festarit alkoi jo kahdelta. Me saatiin onneksi yöpyä kaverin luona, joka asui vaan muutaman kilometrin päässä keskustasta ja oli ihanaa kun ei tarvinnut nukkua leirinnässä. Perjantai aamuna käytiin nopeesti pyörähtämässä kaupungilla ennen kuin valmistauduttiin festareihin. Yritettiin olla alueella siinä neljän aikaan, mutta hupsista keikkaa oltiinkin siellä vasta puoli kuuden aikaan (osaan olla toosi hidas). Sama juttu tapahtui lauantaina, hupsis. MUTTA sunnuntaina oltiin alueella jo neljältä, joka oli jo saavutus.

Ruissi4

På området gick allting smidigt eftersom vi inte behövde köa mycket och de hade bra utbud med mat: det fanns vegansk mat, glutenfritt, hamburgare, asiatisk osv. De hade även vattenstånd runt området så att man fick fylla vattenflaskan gratis. Om jag måste klaga på nånting så vädret skulle ha kunnat vara bättre och när Travis Scott gav återbud så fick de Migos att spela istället men en halv timme innan de borde ha börjat showen så gav Migos återbud också eftersom de hade fastnat på flygfältet i Frankfurt. Såå jaa.. Det var nog lite tråkigt när jag verkligen ville se Travis mest av alla. Men som tur så lämnade vi inte kvar för att kolla på Migos eftersom det började regna och vi var väldigt trötta och dessutom gav Migos också återbud. 

Alueella sujui kaikki sulavasti, kun ei hirveesti tarvinnut jonottaa ja siellä oli ruuan suhteen paljon valinnanvaraa; oli vegaanista, gluteenitonta, hamppareita, aasialaista yms. Alueella oli jopa vesipisteitä siellä täällä, joista sai täyttää vesipullon ilmaiseksi. Jos jostain täytyy valittaa, niin sää olisi voinut olla parempi ja, kun Travis Scott perui keikkansa, niin saivat he Migosin tilalle, joka kuitenkin myös perui puolituntia ennen keikan alkua. Jotenn.. Se oli kyllä hieman tylsä juttu, kun just Travisin olisin halunnut nähdä kaikista eniten. Mutta onneksi kuitenkin ei jääty katsomaan Migosia, kun alkoi satamaan ja meillä oli koko viikonlopun jäljiltä jo kauhea väsymys ja Migoshan myös sitten loppujen lopuksi perui.

Ruissi2

Allt som allt så hade vi jätte roligt och allting gick bra. Jag verkligen gillar Ruisrock eftersom festivalens område är så fint och det finns alltid så bra vibes där. Men kanske ändå nästa gång så blir det bara två dagens biljetter för att det märks nog att jag har blivit gammal xD
  
Kaiken kaikkiaan kuitenkin meillä oli tosi hauskaa ja kaikki sujui hyvin. Tykkään Ruisrockista ihan hirveesti, koska festivaalialue on niin hieno ja siellä on aina hyvät vibat. Kuitenkin ehkä ens kerralla otan kahen päivän lipun, koska sen kyllä huomaa, että musta on tullut vanha xD

Ruissi3


WHAT ARE MY PLANS FOR SUMMER?

Skrivet av Linda Yli-Mäenpää 06.06.2019

Kategorier:

Äntligen sommar! Idag var jag första gången på stranden och solade. Jag våga doppa bara tårna så vinterpälsen har jag nog ännu kvar. Jag ser framemot sommaren eftersom jag har allt möjligt roligt på kommande!

Vihdoinkin kesä! Tänään olin ensimmäistä kertaa tänä kesänä rannalla ottamassa aurinkoa. Uskalsin kastaa vain varpaat, joten talviturkki pysyy vielä ainakin visusti päällä. Odotan innolla kesää, kun on kaikkea kivaa luvassa!

Blogikuva kesa

Nästa vecka ska vi fara till Kalajoki och delta i beach soccer turné. Vi har hyrt en stuga och vi ska njuta hela helgen; äta god mat, dricka några kalla drinkar och såklart spela fotboll. Vi ska dit med ett stort gäng så det ska bli jättekul! På midsommaren ska vi till Lappo, till en stuga och fira midsommar med kompisarna. Vi tänkte ordna miniolympiader eller små tävlingar och tävla lagvis. Och visst är det bara på skoj men ack vad vi tar det på blodigt allvar! 

Ensi viikolla menemme Kalajoelle beach futis -turnaukseen. Olemme vuokranneet sieltä mökin ja suunnitelmissa on nauttia koko viikonloppu syöden hyvää ruokaa, juoden pari huurteista ja tietysti pelaten futista. Menemme sinne isolla porukalla ja viikonlopusta tulee niin hauska! Juhannuksena taas menemme Lapualle viettämään juhannusta kavereiden kanssa. Ajattelimme pitää miniolympialaiset tai jotkut pienet kisat ja kilpailla joukkueittain. Kisat ovat vain leikkimieliset, mutta tietenkin loppujen lopuksi tulemme kaikki kilpailemaan veren maku suussa!

blogikuva festarit

I början av juli så ska jag till Ruisrock i Åbo. Detta är min andra gång och sist jag var där hade jag superroligt och det råkar ofta vara bra väder när det är Ruisrock. Hoppas på det även i år! I juli ska jag också flytta till en ny lägenhet och jag ser framemot det eftersom jag ska flytta från en etta till en tvåa. Wuhuu mera utrymme! En ny lägenhet brukar också mena en resa till Ikea så det ska jag självklart göra. Jag ska såklart ha inflyttningsfest men tidpunkten är oklar eftersom det beror på när jag hinner få allting klart. Sen i mitten av juni ska jag också fara på Ed Sheerans konsert i Helsingfors. Äntligen kommer han till Finland! Kan inte vänta. Jag vill nog göra en till resa till Helsingfors den här sommaren och fara och hälsa på kompisar som bor i Helsingfors. Och sommarkvällar i Helsingfors är så roliga!

Heinäkuun alussa järjestetään Turussa Ruisrock, jonne olen menossa. Tämä tulee olemaan toinen kertani siellä ja viimeksi kun siellä olin oli aivan super hauskaa! Ruisrockin aikaan tapaa Turussa aina olla hyvä sää, joten toivotaan, että nyt tänä vuonna on sama juttu. Heinäkuussa on myös muutto uuteen asuntoon, jota odotan innolla, sillä muutan yksiöstä kaksioon! Vuhuu enemmän tilaa! Uusi asunto tapaa yleensä myös tarkoittaa Ikean reissua, joten totta kai sellainen reissu on tehtävä. Tietenkin on suunnitteilla myös tuparit, mutta sen ajankohta on vielä hieman epäselvä, sillä täytyy katsoa koska saan kaikki tavarat asunnossa paikoilleen. Heinäkuun puolessa välissä aion mennä Helsinkiin Ed Sheeranin keikalle ja vihdoinkin hän tulee Suomeen! En malta odottaa. Haluan myös tehdä useamman reissun Helsinkiin ja tavata kavereita, jotka asuvat siellä. Kesäillat Helsingissä ovat aina niin hauskoja!

Blogikuva ruoka

I augusti ska mina goda vänner gifta sig och det ser jag framemot eftersom det alltid är roligt med bröllop och speciellt när det är ens goda vänner som ska gifta sig! Och vi ska såklart ordna möhippa till henne men om detta kan jag ingenting avslöja ifall hon läser inlägget hehe.  

Kaksi hyvää ystävääni menevät naimisiin elokuussa ja sitä odotan kyllä innolla, sillä häät ovat aina kivoja ja etenkin, kun kyseessä on hyvät ystävät, jotka menevät naimisiin! Totta kai järjestämme myös polttarit morsiamelle, mutta niistä en voi kertoa enempää, jos hän vaikka sattuisi lukemaan tämän postauksen hehe.

Blogikuva Helsinki

På sommaren ska jag också fara till vår villa utanför Jeppis, sola och simma mycket (om vi har bra tur med vädret) samt till terrasser och ha en kall dryck och äta god mat. Man får inte glömma jordgubbarna och varma sommarnätter med kompisarna!

Kesällä on myös suunnitelmissa mennä omalle mökille Jeppikseen, ottaa paljon aurinkoa ja uida (jos säät sen sallii) ja mennä tietenkin terdelle juomaan kylmiä drinksuja ja syödä hyvää ruokaa. Eikä saa unohtaa mansikoita tai lämpimiä kesäöitä kavereiden kanssa!

Blogi 2

Jag önskar er alla en riktigt bra början på sommaren! ♡

Haluan toivottaa teille kaikille mukavaa alkavaa kesää! ♡