Det här med barnförsäkring

måndag 29 maj 2017 - 11:30 | 2 Kommentarer

Ibland funderar jag att är det någon vits att betala en hel massa pengar på barnens försäkringar, eftersom med Liam har vi inte en endaste gång behövt använda den (tur det). Luka har däremot varit väldigt mycket sjuk i förkylningar och x antal öroninflammationer. Och försäkringar är ju till för att TÄNK OM, och ifall det fakiskt skulle hända något. Tur har vi ändå bra vård i Finland, så det behöver man ju inte i alla fall vara orolig över - fastän man skulle vara utan försäkring. Annat är det i USA. 

Nå Luka har ju igen öroninflammation, och senaste antibiotikakuren tog slut igår - och nu väntar vi på remiss till öronpoli. Hela våren har han haft dubbelsidig öroninflammation, och tre antibiotikakurer har han nu bakom sig. Har tappat räkningen om hur många gånger vi varit till läkaren med honom och att det där har konstaterats alltid samma sak, att han har öroninflammation. En gång har vi varit till en privat läkare iom att jag var sent ute på en fredag förmiddag, för att få tid till hälsovårdscentralen - annars har vi använt oss av den kommunala hälsovården fastän vi har en sjukförsäkring åt Luka. Orsaken är väl att vi tycker att det fungerar rätt så bra på den kommunala sidan. 

Idag satt jag in på försäkrningsbolagets sidor för första gången alla de kostnader som uppkommit pga av alla dessa öroninflammationer. Vårt försäkringsbolags egna sidor är så lätt använda och det var så enkelt att skriva in alla kostnader. Och vet ni, jag hann just och just trycka på sänd och fick GENAST beslut och summan på det som skulle betalas åt oss. Alltså vilket snabbt agerande, jag måste t.om läsa det två gånger förrän jag fattade att beslutet var redan gjort - och inga kvitanser behövde jag skicka in. Tydligen väldigt lätt när det gäller vanliga övergående sjukdomar. 

Vad kan vi konstatera? Ja, försäkringar är väl bra när man behöver dom. 

 

IMG 5313

Kategorier:

Funderingar

2

Kommentarer

 • Hanna Stigzelius

  30.05.2017 20:36 (7 månader sen)

  För Lillasyster har vi heller aldrig behövt använda hennes försäkring. Men till Hubbe destu mer pga allergier. Så den har lönat sej. Men man kan ju aldrig veta på förhand. Fast dyrt är det ju....

  • Linda Mäkinen

   30.05.2017 21:53 (7 månader sen)

   Alltså så är det ju - så värt alla pengar i världen då det behövs!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.