Ifall ni tänkte åka till Simpsiö

söndag 12 mars 2017 - 21:50 | 0 Kommentarer

På lördagmorgon fick vi ett samtal från Vasa och vips var vi påväg till Simpsiö för att åka slalom. Jag har lite svårt att vara spontan när det gäller lite längre resor och dessutom ha barnen med. Men konstigt nog var jag ganska cool med att packa alla tusen saker man skall ha för att åka iväg på en dagstrip vintertid och med en 7 månaders typ och femåringen. Visst var det lite stress att få med packat allt och Luka som hatar att bli påklädd. Jag hade aldrig tidigare varit i Simpsiö så var inte alls bekant med stället och hur det fungerar att vara där med ett blöj- och flaskbarn. Jag är inte känd för att vara väldigt easygoing utan vill gärna planera lite i förväg saker och ting. Men vi gick all in och hade noll förväntningar. Inga förväntningar över att vår nu som då trotsiga femåring skulle ens åka slalom - man vet aldrig på vilket humör han är och han hade aldrig ens tidigare åkt slalom. Vi tänkte att vi kör den 1,5 timmes långa bilvägen hem ifall det visar sig vara mindre lyckat.

IMG 3630

Väl framme fick vi träffa vår guddotter med familj och det var perfekt med sällskap av dom. Både mannen och femåringen var taggade att åka slalom, så dom hyrde utrustning och tog en 4 timmars biljett (tror hela kalaset blev 74 e). Tänkte då att fyra timmar skulle vara alldeles för lång tid, men det visade sig senare nästan vara för kort tid. Luka som hade sovit halva vägen började närma sin lunchtid, och då visade sig att cafeterian var stängd. PÅ EN LÖRDAG? Andra alternativet var restaurangen som låg högst opp på backen på ungefär 2,5 km promenadavstånd. Testade istället på kall mat och kall mjölk - inte så lyckat men tänkte att han äter sen då han är vrålhungrig. Så han somnade istället och vi fortsatte njuta av att se våra barn (och män) njuta.

IMG 3600

Allt gick över förväntan och det var en så rolig dag - speciellt när Liam fattade så tycke för att åka slalom och var så duktig för att vara första gången i backen. Han ville också i stora backen flera gånger. Vid lunchtid bestämde jag och kompisen Elin att vi skulle promenera med barnvagnarna till restaurangen på toppen. Navigatorn visade troget vart vi skulle gå men med barnvagn rekommenderar jag att man väljer att ta bilvägen istället. Vi var helt klart offpist med barnvagnarna, men vi fick i alla fall en ordentlig backträning - har haft riktigt träningsvärk idag. Och väl uppe fanns det bara tiotals trappor till restaurangen och då slalombacken som vi fick lov att dra vagnarna uppför  - så vi var lindrigt sagt svettiga när vi var framme. 

IMG 3609

IMG 3610

Lunchalternativen var lite sådär, men alla blev vi väl helt mätta och belåtna. Nästa gång blir det nog att ta med egen mat och det fanns ställen att grilla korv och dylikt. Är så imponerade på barnen hur dom orkade så bra och vår minstingar som var så nöjda och belåtna. Och inte kan man väl klaga på oss föräldrar heller. Lyckad dag helt enkelt!

Men om ni åker till Simpsiö så skall ni ta i beaktande att det är inte det lättaste att färdas med barnvagn och att det finns inte skötbord. I restaurangen fanns bara en barnmatstol. Men annars kan jag nog inget annat än rekommendera stället för barnfamiljer. 

Kategorier:

Tipshörnan

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.