tisdag 11 april 2017 - 22:40

THE PÅSKLISTA 2017

Trots den rådande sjukstugan så börjar ju påsken närma sig. Påsken har alltid varit en favorithögtid för mig, inte dock i religiös bemärkelse. Men mera om det här på bloggslistan

IMG 6577

När någon säger "påsk", tänker jag: Aaah, massor med choklad, fyra lediga dagar och familjehäng.

Jag firar påsken för att: det är en tradition, och det har varit det sedan barn. 

Det bästa påskgodiset är: Helt klart Kinder-ägg, finns ju inget bättre. Eller jaaa, nu kom jag ju på att det finns det visst. Typ Fazer påse med tre olika chokostänger med crisp, nougat och toffee. Toffe är för gott och jag tänker alltid på min storasyster när jag äter dom. För hon gillar dem lika mycket! 

Mitt påskpynt ska vara: minimalt, men gula tulpaner, videkvistar med fjädrar och kanske några målade ägg. Är världens sämst på pynt av olika de slag och har igen glömt att sätta raigräset..

Det sämsta med påsken är: chokoöverdos!

Det bästa med påsken är: att man får vara ledig tillsammans med familjen.

Min åsikt om påskhäxor: inget mig emot, för jag har varit påskhäxa alltid som "liten", tror jag vågade mig vara påskhäxa ännu på sjuan, haha! Nu med egna barn får de gärna vara en kanin eller dylikt.. 

Det här är min påsktradition: det varierar, för ett år var vi i Åbo och på en picnickryssning. Ifjol hade Liam magsjuka och med Thomas var vi lite off pga. Thomas brännskador och min graviditet. Så får se hur det blir i år, men gula tulpaner, friska barn och choko - det räcker för mig. 

måndag 12 september 2016 - 15:00

The höstlista

Läste min småkusin Elins blogg och hon hade en trevlig höstlista som jag tänkte fylla i. Hösten brukar ju främst betyda ny start efter en skön och slapp sommar, och det brukar vara skönt att fylla på garderoben med nya kläder och hemmet med nytt inredning. Kommer ännu ihåg känslan att återgå tillbaka till studierna efter några månader med sommarjobb - ah om man kunde få uppleva det på nytt - men det lär nog inte bli i mitt fall. Så till den ultimata höstlistan:

Hur kommer din höst se ut?
Jag hoppas på en lugn höst med mycket mindre motgångar än i våras. Jag kommer att vara mammaledig och fortsätta njuta av att få vara hemma. I höst skall jag äntligen få börja träna igen efter ett års paus. Med andra ord en harmonisk höst framför om jag får önska.

IMG 1108

Några nya rutiner du vill införa?
Främst hälsosamma sådana, alltså dessa som jag alltid försöker med när det är höst. Att gå i tid och sova, minska på sötsaker och skräpmat, börja träna osv. Dagliga promenader har varit en, men det börjar gå redan på rutin - skönt så.  

Vad önskar du dig i höst?
Materiellmässigt ett nytt köksbord till köket och en höstjacka så är jag nöjd. Annars så soliga höstdagar är varmt välkomna. 

Bästa höstmusiken?
Har för några veckor sedan uppdaterat min Spotify med såna fiilislåtar som jag får sådan träningsinspis och motivation av. Nå här är nu några av dem: Empire of the Sun "High And Low", Matoma "False Alarm", Sigala "Give Me Your Love", John De Sohn "Control", Imany "Don't Be So Shy".

IMG 5510

Har du köpt något nytt, i klädväg inför hösten?
Räknas amningsbh? Kanske inte, men för tillfället går jag här hemma bara i collegebyxor och en stor tröja. Jag har sån lust att köpa nya kläder, men väntar att kroppen skall återställa sig lite mera efter graviditeten. En fin grå kofta bongade min kompis i Aukia i fredas, så den köpte jag. På ett sätt är alla gamla kläder nya nu när man igen ryms i sina gamla kläder. 

Tänker du köpa ny inredning i höst?
Liams rum är fem för färdig, så lär nog bli en hel del ny inredning till hans rum. Med andra ord blir det grått, svart och vitt i inredningsväg. Annars förnyar jag inte inredning enligt årstiderna.

IMG 5268

Vad dricker du i höst?
Grönt te i mängd och massor. Tar igen allt det som jag missat under graviditeten, då jag inte kunde tåla ens tanken av te och varm dricka. Kanske ett glas vitt vin skall också intas här i något skede under hösten.

Vad vill du äta i höst?
MAT i överlag, är konstant hungrig nu då jag ammar. Batat, getost, batong, rotsakssoppa med grynost, är nu något sånt jag kommer att äta nu under hösten. Kanske lite brunch och en Strampen-burgare skulle sitta fint.

IMG 5738

Har du inplanerat något kul i höst?
Lukas dop, möjligen en Helsingfors-trip, bröllop (inte vårt!) och klart Vasa-besök. En tjejträff borde också planeras in.

Vilka serier ska du kolla på i höst?
Fortsätta se på Orange is the New Black, som lämnade på hälft mitt i de sjuka sammandragningarna och före vi stack till BB. 

Vilka projekt/idéer sa förverkligas eller göras klara?
Framkalla foton och göra fotoböcker (ett x antal). Har jag glömt att nämna att jag inte har framkallat eller gjort en enda fotobok sedan Liam föddes? Jag har typ 10 000 foton att gå igenom, lycka till med andra ord.

Favoritstället?
Skogen och soffan med hela familjen samlad. 

IMG 5255

Vad ska du läsa i höst?
Bloggar lär vara det enda jag läser i höst, förutom tidningar då. Min läsflow har i några års tid varit försvunnen. 

Finns det något negativt med hösten?
Hmm, tycker att det är mysigt då det är mörkt om kvällarna - men mindre kul då man far på kvällspromenad då jag är mörkrädd. Så mörkret är väl det enda negativa. 

Hur vill du minnas hösten 2016?
Första tiden som tvåbarnsmamma och att det gick över förväntan (låter som om jag vore ha haft värsta skräcken inför det kommande).

IMG 5555(Bilder från förra hösten)