måndag 5 juni 2017 - 22:30

Utomhusträning check!

Idag var det dags att korka årets första utomhusträning, och där kring kl. 10 susade min träningsbästis Malena och hennes dotter in på vår gård. Det var bara att sätta minstingen och sova, de äldre barnen på trampolinen och musiken på. Jag älskar så att få träna utomhus när man har utrymme och kan andas ordentligt frisk luft (ogillar starkt trånga och varma gymsal). Dagens träningsprogram var ju klart gjord av Kayla Itsines och det var dags för vecka 1 med ben & cardio (pga av en paus i tränandet). Så skönt att träna när det står exakt vad man skall göra och hur länge - man behöver inte sätta energi på något annat än att träna. 

Dagens träning gick över förväntan. Tydligen får man muskler med att gå och bära på 9 kilos klimp och med alla dessa vagnpromenader. Visst var det några avbrott under träningen när barnen gnabbades över nått, men vad annat kan man förvänta sig av fyra - och femåringar. 

Kanske jag har glömt nämna att jag satt mitt gymkort på paus ända till oktober, just för att jag kan på sommaren träna ute och hemma (intresseklubben antecknar flitigt). Och för att se i september hur det blir att kombinera dagis, fulltidsjobb och ett deltidsjobb - och träningen då. För har mina aningar om att det kommer att vara lättare att träna hemma, men tiden får visa. 

IMG 5760

fredag 10 mars 2017 - 22:20

Träningsiver

Här har jag nu i en timme suttit nerkrypen i soffan och uppdaterat min Spotify. Nu är min spellista på träningsmusik uppdaterad och träningsivern kunde inte vara större. Jag hoppas att jag har nu bakom mig min tre månaders ofrivilliga träningspaus och nu är det nya tag. Nya tag i långsamt tempo och mycket tålamod, så jag inte igen tar i för hårt och blir kroniskt förkyld (såsom det har de senaste månaderna känt som). Att BRA musik (enligt mig då) kan göra så mycket, väntar riktigt på att få dra på mig träningskläderna och svettas. 

Gällande träningsmusik, skall det helst vara det där ganska nya - och jag tröttnar snabbt och uppdaterar ofta min spellista. Med andra ord har min stackars träningskompis inte alltid så lätt att hänga med i svängarna när det gäller mina spellistor. 

IMG 3592

 

Och ja, man får kommentera min spellista om det känns så.

måndag 17 oktober 2016 - 22:05

Here we go!

FullSizeRender 1Oj vad jag har längtat efter den här känslan. Känslan efter ett riktigt tungt träningspass, så att det bara skakar i benen och det känns som om man gett allt och lite till. Här ikväll påbörjade jag och min partner in crime Malena vår träning efter ett års paus. Vi kör igen med Kayla Itsines-träningsprogram, eftersom den passar oss perfekt. Effektivt, intensivt, tungt, utmanande och lätt genomförbart är programmet, och man ser faktiskt hur man utvecklas vecka efter vecka. T.ex i början klarade jag bara av armhävningar på knä, men efter ett halvt år klarade jag av att genomföra närmare 100 armhävningar med raka ben under ett träningspass. Skriver inte det för att skryta, utan för att visa att programmet faktiskt fungerar.  

I januari 2015 började vi första gången på med programmet, och höll då på till september 2015 - sedan blev det paus för min del pga. en seg förkylning och senare graviditetsillamående. Men nu är vi igen på gång och har börjat med pre-training som håller på i fyra veckor. Sedan är det dags för själva 12-veckors träninsgprogrammet. Och efter det har vi ännu ett upplägg på 12 veckor. Träningspassen är väldigt varierande och man gör alltid samma träningspass endast två gånger, alltså t.ex vecka 1 och vecka 3, och sedan byter det om helt och hållet. Man hinner inte med andra ord bli uttråkad utan man får hela tiden nya träningspass. 

Programmet är välplanerat, men väldigt tungt och det kommer att komma dagar då jag är så nära att ge upp, spy eller vilja bara ligga ner på golvet och sova. Så lätt kommer det inte att vara, men att träna 45 minuter på gym 3 ggr och promenera 2-3 ggr i veckan är något som är helt överkomligt. Skönt att vara back in business och hej bara egentid!

 

tisdag 11 oktober 2016 - 12:35

Träningskläder från Lidl

IMG 0695Hej hej, och ursäkta smutsiga speglet och mitt ofärgade hår - på tal om det borde jag beställa frissatid. Men det var inte det jag tänkte skriva om, utan om träningskläder som jag köpte igår från Lidl. När jag bläddrade förra veckan i reklamtidningarna (en av mina favoritsysselsättningar) råkade jag se att Lidl skulle ha billiga träningskläder - så igår köpte jag en träningströja, topp och sportbh för hela 21 euro. Jag har ju inte ännu testat dem i praktiken, men träningströjan som jag har på mig känns skön. Storlek 36/38 som jag har på mig känns ganska tight, så skulle nästan borde ha tagit en större storlek. I Kokkolas Lidl fanns det igårkväll ännu i alla storlekar och träningströjorna fanns även i lila och svart.

I väntan på att bli helt frisk sitter jag här och äter Rocky Road-glass. Glass är ju bra för sjuk hals, eller hur var det nu..