måndag 24 april 2017 - 14:30

Hänt extra

  • Jag satt i fredags 2,5 h i frissastolen och stornjöt - och nu har jag mycket kortare och fräschare hår. Huvudmassage måste ju nog vara en av det skönaste som finns?!

 

  • Fönstertvättandet påbörjades igår och det ÄR faktiskt smidigare med en Kärschers fönstertvätt. Synd bara att vi har femtioelva fönster att tvätta.

 

  • Jag har för första gången i mitt liv gjort en gryta (maträtt ni vet) och det var på tiden. Så nu ligger den där i ugnen och myser.

 

  • Imorse var det underbart vårväder under promenaden och nu haglar det! Tycker för övrigt att det är så jobbigt med all lera och den våta gräsmattan här på vår gård. Och jo, Liam älskar det!

 

  • Fattar inte att jag är fortfarande SÅ ivrig över mitt nya jobb som återförsäljare (jajaja, jag ska skriva om det)

 

  • Luka blir 9 månader på söndag, han som föddes just! Han är annars en helt festlig typ som inte alls gillar att vi börjat med sömnskola. Femte dagen och sömnsaldot visar minus..

 

  • Köpte en megastor lösgodispåse i lördags, och jag har inte ännu ätit upp den (REKORD!). För det får jag tacka mina nya produkter som jag använder via det nya jobbet. 

 

  • Väntar ivrigt på mina nya Nike-sneakers som jag beställde förra veckan - kommer att sitta perfekt med min nya vårjacka.

 

  • Är mäkta imponerad över att vi äntligen fått fixat både passfoto och skattedeklarationerna här i helgen. 

 

IMG 4453

 

Och den här veckan blir igen en massa skoj!

torsdag 20 april 2017 - 20:50

Det lugna och harmoniska hemmalivet

Jag är för tillfället på semester, eftersom jag måste ju använda mina semesterdagar från ifjol då jag var sjukledig/mammaledig. Semesterfiilis har jag väl ändå haft sedan Luka föddes, fastän jag gärna ibland skulle njuta av en lugn och harmonisk lunch. Nu har jag ju klart barnen som lunchsällskap, men speciellt de dagar Liam är på dagis är Luka inte det mest exemplariska lunchsällskapet. Utan han kastar alla leksaker på golvet, försöker stiga upp från matstolen, vill ha min mat, föräter sig på majsbågar och gnäller. 

Igår gjorde jag det största misstaget och tyckte det var vettigare att få min lunch fint prydligt radat än att snabbt sleva i min mat medan typen på bilden var nöjd. Dom brukar väl säga att man presterar bättre under press. Jag lämnade dock salladen och åt den senare då Luka tog sin dagsvila - det är ju viktigare att få äta mat så länge det är varmt. Typen här nedan ser mycket mera nöjd ut än vad han faktiskt var. Skenet bedrar!

 

IMG 4398

söndag 26 mars 2017 - 21:59

NÅJAA!

Jag kan konstatera att den här ofrivilliga men välbehövliga pausen från allt som heter blogg är härmed avslutad. Vinterkräksjukan tog oss alla med storm och vi har varit isolerade i nästan två veckor. Att vara en längre tid inomhus tillsammans 24/7 där vi turvist varit sjuka rekommenderas ej - inte för att det är något man kan bara så där välja. Efter all sjukande kan jag också konstatera att det gör mig inte till en bättre förälder eller fru - och har stundvis haft lust att packa väskan och ta första flyget till ett varmt land. 

Nu har vi fått vara friska i några dagar och livet ler igen. Orken, energin och våren har hittat hem igen, och det känns så fruktansvärt skönt. Välkommen hem säger jag bara! Och jag gillar min familj och vårt hem, som inte är längre sunkig efter all skurande.

Nya tag, nya tag och april har mycket roligt att bjuda på. 

onsdag 15 mars 2017 - 15:05

Nu är jag redo

Okej okej, nu är jag också redo på att våren kommer - eller visst orkar jag ännu ifall några soliga minusdagar med snö skulle erbjudas. Men det här snöslasket kan vi gärna hoppa över. Konstigt nog glömmer jag (vi?) att den här tiden på året kommer också med de härliga kurakläderna och leriga och våta skor. Idag påväg till butiken var femåringen hur lycklig som helst - fastän han sade i något skede att han önskar att sommaren skulle komma. Ännu lyckligare blev han när han märkte att det var översvämning under bron, och vi kunde inte ta en annna väg iom att det skulle ha blivit mycket längre väg. Tur hade jag mina vattentäta vandringsskor för annars skulle jag ha varit genomvåt. 

Och så en påminnelse till mig själv - boka en resa till mars 2018!

IMG 3708

IMG 3712

fredag 24 februari 2017 - 11:05

För att jag kan

Imorse vaknade vi där före kl. 7 och det är helt skönt att stiga tidigt upp, för man hinner ju med massor före det är lunchdags. Idag däremot där kring klockan halv nie gjorde jag Luka sällskap på hans första dagsvila. Jag sover faktiskt inte så ofta mera på dagarna, vilket betyder att jag har äntligen blivit piggare. Men idag, efter en lite sämre natt, var det så skönt att gå och sova. Inte för att jag alls är piggare nu, utan mest slö. Tar ändå vara på det här, för på hösten är det här ett minne blott - att man kan en fredagsförmiddag gå och sova.

För att jag kan. 

IMG 3332Visst ser det lockande ut, att bara krypa under täcket och somna brevid den här mysiga typen?

torsdag 23 februari 2017 - 12:25

Perfekt sysselsättning

Här i veckan pysslade jag och Liam med hamapärlor, och Luka var ju klart väldigt intresserad av vad vi gjorde. Så under VÄLDIGT noggrann uppsikt fick Luka bekanta sig med några pärlor - och vilken koncentration och tålamod han hade. Tills han hade övat så bra att han fick dem i munnen. Men det var roligt så länge det varade och det var i alla fall bra träning på pinsettgreppet.

Jag kan väl rekommendera det här ifall babyn har tutten i munnen..

IMG 3150

IMG 3146

söndag 12 februari 2017 - 11:10

Helgen hittills

IMG 2977En skön helg har det varit. Halva fredagen hade vi kompisar med barn på besök, så det var fullt upp med lek, prat och Mäccismat - en perfekt början på helgen. På lördagmorgon stack Liam med mina föräldrar till Vasa, för att övernatta hos sin kusin Sofia. Så det har varit en annorlunda helg nu när Liam har varit borta, känns så konstigt utan honom. Istället har vi fått ha vår hund Alba hemma hos oss, han som annars bor hos mina föräldrar (orkar inte dra den storyn nu om varför vår hund bor där). Så gårdagen gick till att Thomas lagade så god mat, batatfranskisar med parmesan och supersaftig broilersås, dagsvila, promenad och soffchill. 

Och ännu har vi hela söndagen framför oss. Vi kom nyss från en skön promenad med samtliga familjemedlemmar, har inte hänt under Lukas tid. Jag tänker mig god mat, skidskytte på tv och möjligtvis kompishäng på kvällen. Så skall jag också krama Liam länge när han väl kommer hem. Hade också tänkt att jag skulle börja rensa mina kläder och välkomna Kon Mari-andan tillbaka till vårt hus. Fick en liten svacka där efter den stora köksröjningen, men nu är jag taggad igen. TREVLIG SÖNDAG!

måndag 23 januari 2017 - 20:30

En sådan måndag

IMG 2719

Vår snart femåring brast imorse "oj, vilken härlig dag det är idag!". Ute var det mörkt och regnade, och jag kunde somna stående. Vår minityp har förvandlats till en missnöjd och mamig famnbebis, som har börjat vakna där kring kl. 4-5 och hittar inte sömnen. Jag som är redan trött från förut har lite svårt att hitta inspisen att vaka på morgonsidan. Jag försökte ändå ta an av min äldre sons positiva måndagsanda - gick så där. Utomhus var vi i några timmar och besökte en tom lekpark. Finns det förresten någo tråkigare än att vara ensamma i lekparken? 

Bilden ovan beskriver Liams min mitt inre just nu. Liam själv har varit som solstrålen och njuter av att vara frisk. Bra så! Tappade räkningen om hur många gånger han sa att han älskar regn ocg vattenpölar. Och jag drömmer om solsken för att vakna till liv igen.

onsdag 30 november 2016 - 22:07

Onsdagsgöra

Dessa föräldralediga dagarna går så otroligt snabbt, fastän vi är för största delen hemma. Det känns som om det är bara måndag och fredag hela tiden, så hur snabbt kommer inte tiden att gå sedan när jag återvänder till jobbet (panik!). Tur får jag ännu i alla fall i ett halvt år njuta av dessa sköna dagar. Om dagarna går snabbt går även veckorna och månaderna det, tänk att imorgon är det december och dessutom blev Luka 4 månader gammal idag, hurra x 2. Hurra för Luka och hurra för mig som överlevde november, som i år var helt okej tack vare snön.

Denna onsdag har jag passat på att vara produktiv eftersom Liam hade dagisdag idag. Förmiddagen gick åt att gå igenom våra försäkringar medan Luka sov sitt först pass. Efter lunch kom en från Lähitapiola och förde en brandfilt, som jag vann då brandstationen hade öppet hus. Och så kollade han upp våra försäkrningar ifall vi skulle byta från If till Lähitapiola. Så bra service att han kom hem till oss, och jag behövde inte fara iväg nånstans med barnen. Luka passade på att sova sitt längre sovpass ute, men vaknade sedan till att all snö föll från taket. Tur var Luka hur nöjd som helst och satt och dreglade i min famn. 

På eftermiddagen hade jag tänkt att jag skulle gå på en promenad, men i och med de superhala vägerna blev det bara en sväng till butiken. Därifrån fick jag äntligen köpt bitleksaker och skedar åt Luka. Nu behöver han inte längre gnaga enbart på sina händer. Ikväll hann vi med Liam göra färdigt den här kakan som vi började baka igår. Jag hör av mig ifall den får godkänt av morgondagens gäster. Mera om det imorgon. Nu är det tack och godnatt!

IMG 1874

måndag 7 november 2016 - 18:25

En bättre måndag

FullSizeRender 16Tack och lov har det idag varit en mycket bättre dag än igår - jag har känt mig pigg och både humöret och tålamodet har varit märkbart bättre än igår. Förmiddagens vagnpromenad kändes inte ens jobbig fastän termometern visade -10 och det var riktigt isande kall vind. Till dagens lunch behövde jag bara laga en sallad, så slapp lätt undan denna gång. När Luka tog sitt långa sovpass utomhus passade jag på att laga mysli och dadelkokosbollar, som jag redan länge tänkt laga men inte orkat. 

Sedan inföll träningslusten från bar himmel och jag passade på att göra veckans första träningspass medan Luka fortsatte sova. Skönt att få träningen gjord redan under dagen, så har jag kvällen ledig tillsammans med familjen. Hann t.om i duschen förrän Luka vaknade. Slängde ihop lasagne förrän Liam och Thomas kom från diverse dagis och jobb. För en gångs skull en lugn middag tillsammans utan att någon av oss hade bråttom någonstans. Märkte också på Liam att han är på mycket bättre humör och lugnare då jag är mera "harmonisk" (bättre tålamod och så). 

Kan allt bero på att jag har idag minskat rejält på att vara på min telefon? Jag fastnar lätt på olika träningskonton på instagram, facebook-loppisar och bloggar, och där går de ju lätt en halv timme medan Luka sover sin dagsvila. Skall i fortsättningen göra ett försök att inte alltid ta telefonen då jag får en ledig stund. 

Dessutom har jag druckit litervis med vatten idag. Något som jag varit så dålig på..