Bra, Vasa.

tisdag 3 oktober 2017 - 17:45 | 5 Kommentarer

I dag var jag ut på jakt efter två klädesplagg som jag desperat behöver. Jag hade kanske inte insett att jag var alldeles för sent ute när det kommer till nudefärgade pumps. Hittade så otroligt många fina höstskor, men festskorna - de var nowhere to be found. Helt fel säsong, förstås. Hittade dock den där fake fur-ish kavaj-ish-en som jag var ute efter. 1 down, 1 to go.

Trots att jag ännu gråter efter skorna, så upptäckte jag en grej i Vasa som gjorde mig väldigt glad. Frågade som sagt i varenda affär efter nudefärgade, högklackade skor. Ingen hade skorna jag letade efter, men det som gjorde mig väldigt positivt överraskad var att Vasa-försäljarna överlag var oerhört bjussiga och osjälviska.

Det kanske är självklart för vissa, men blev till exempel så glad när Minun/Min sa "Voi nej, tyvärr har vi inte just de skorna du letar efter, men har du kollat på Avocas?". Och när jag frågade efter en kavaj-ish på Dopp sa hon "Voi nej, vi har ingen sådan, men jag vet att grannen här har i alla möjliga färger. Gå till Gina Tricot, de har var du letar efter!". Vet ni? "Nej tyvärr, vi har inte här på Aukia, men har du kollat nere i Kookenkä?".

Det känns sympatiskt att försäljarna i alla affärer genuint försökte hjälpa mig att hitta det jag letade efter, även om de inte kunde erbjuda det själv. Istället för att truga på mig något från sin egen affär, skickade de mig vidare, i hopp om vinst någon annanstans. Japp, det var dagens guldstjärna. Bra, Vasa! Sånt uppskattar en stressad, yr konsument. 

 

2017 10 03 05.27.54 1

Taggar:

5

Kommentarer

 • SW

  03.10.2017 18:11 (4 månader sen)

  Så länge jag har förslag på var kunderna skulle kunna hitta det se söker om det ej finns på mitt jobb, så är det en självklarhet att skicka dem vidare, fastän det blir till en konkurrent :) fint att så många gör det! -hälsningar inredningsförsäljare


 • Jenny S

  03.10.2017 21:19 (4 månader sen)

  Vad behöver du för storlek på pumpsen? Jag har ett par ,i st 38 ( tror jag) i garderoben som jag använt en-två ggr.


 • Hanna

  04.10.2017 18:12 (4 månader sen)

  Tycker faktiskt att jag såg nudefärgade högklackade i prisma (Jeppis dock) häromdan!


 • Sussi

  06.10.2017 23:25 (3 månader sen)

  Har du varit till Sko Extra i Smedsby?


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.