Fotbollssäsongens absoluta höjdpunkt är kommen.

fredag 6 juli 2018 - 09:00 | 3 Kommentarer

"Åhh, alltså mamma, jag bara tänker och tänker och tänker på Wasa Football Cup hela tiden. Jag kan inte koncentrera på nååågonting annat. Jag vill bara att den ska vara nu nu nu!", sa mellanbarnet igår innan de gick ut på gården och tränade målgester (hah!). 

Mentalt skrockade jag gubbigt på brittish english "That's passion, love" och klappade henne faderligt på huvudet. Men i verkligheten sa jag: "Kan sannerligen relatera - så känns det nästan varje dag för mig nu!"

För det gör det. 

Vilken lycka att snart få köra igång med ett nytt jobb! Lika ivrigt som Milken väntar på att få spotta in mål efter mål på Monitoimikenttä, lika passionerat väntar jag på att få kliva in i splitternya skor och sakta nöta in dem till perfektitvon. 

Den svajar alltid till lösa drömmar plötsligt har blivit verkliga planer. Ibland kan jag få riktigt gåshud bara av att tänka på att DET HÄR VERKLIGEN HÄNDER. Och även om jag om natten kan tänka att "nee-e, det här blir för stora skor för mig", så lugnas jag av tanken att allt oftast tenderar vara omöjligt förrän man har testat. Vid närmare eftertanke så är det sällan som jag inte lyckas lösa de problem som ramlar på mitt bord. Kan jag inte själv, så finns det rimligtvis någon som kan hjälpa mig på traven. Och det finns det också nu. 

Precis som i fotboll (som ska fylla hela vår helg nu i dagarna tre). Där har man alltid laget bakom sig. Och på samma sätt funkar ju oftast arbetslivet. Sällan är man ensam - om man nu inte är en uppsatt och utsatt chef, förstås. Tror också det gör gott att med jämna mellanrum trä på skor som är lite för stora. Möta motstånd som är lite för hårt. När man väl har klarat av utmaningen växer man flera centimeter. Oklart varför jag pratar om man när jag menar jag. JAG ser fram emot att ta mig an något riktigt svårt. Som i vargtimmen känns svajande pirrigt och ljuvligt nervöst.

Men först ska jag överleva tusen matcher, tusen talkotimmar och minutschema fredag, lördag, söndag. Och det skulle jag inte göra om det inte vore för att vi faktiskt riktigt på riktigt tycker det är svinkul! Hoppas på jämna kamper och svettiga duster.

Låt Wasa Football Cup - Finlands tredje största fotbollsturnering - börja!

(jag är den som säljer hotdog) 

 

2018 07 05 10.43.45 1

Kommentarer

 • minna lindeb

  06.07.2018 10:39 (13 dagar sen)

  Men alltså vad är det nya jobbet? Man kan ju inte leva ett normalt liv här när du inte berättar. Har jag missat det? Neeh jag läser ju här som en slav.

  • Linn Jung

   06.07.2018 14:54 (12 dagar sen)

   Stå uuuuut! <3

   • Fager Dam

    07.07.2018 08:41 (12 dagar sen)

    Men vi vill veta nuuuuu ;)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.