Har du inte bloggat (har det ändå hänt).

måndag 2 juli 2018 - 20:30 | 4 Kommentarer

2018 07 02 08.40.57 3

 

I morse vaknade jag tidigt och låg stilla och stirrade ut i rummet för att inte väcka den bebbe som sov på min arm. “Har du inte bloggat - har det inte hänt” stod det på tygpåsen som hängde på en krok i sovrummet. “Asch asch asch” tänkte jag förstrött. Går vi efter den devisen är det mycket som inte har hänt.

Den stora sommarflytten har ägt rum och nu bor jag mentalt på ön på andra sidan bron. “Home is where den öppnade mjölkersättningen är” - där har ni ett nytt väggord. Nu är det kylskåpet här på Soltorpet som är det primära. Här bor Nan:en. Således är det här vi bor nu.

“Njuter du nu?” frågade jag när Sami stod och högg ved i solen i förmiddags. “Njah” sa han då, men erkände nog senare att han visst gör det. Trots att vi i grunden är latmaskar båda två känns det ändå så avslappnande att ständigt vara i rörelse här. Blir inte många stillasittande minuter på en dag.

Ändå känns det så vilsamt för kropp och själ att vara här. Sami var ingen tvättäkta skäriråtta när vi köpte det här stället för tre år sedan. Är ännu förvånad över att han inte motsatte sig köpet. Jag tror det är svårt att förstå charmen med sommarhem om man inte är uppvuxen med ett sånt. Men mycket vatten har flutit under broarna sedan dess. Och nu tror jag han sakta börjar hiffa!

Själv njuter jag alldeles ofantligt av att långsamt pynja på med små dagliga projekt. Av att diska invid skogen. Elda bastun. Plantera. Bygga (i dag byggde jag och barnen en solbädd av lastpallar - eller som de kallar den: VIP-läktare till fotbollsplanen).

Ibland kan jag tycka att fotbojan (My) tenderar vara lite irriterande. Man skulle ju så gärna jobba lite mera. Men det går ju inte att gå med röjsåg i ena handen och en ettåring i den andra. Herregud, My fyller snart ett år. Om 27 dagar!

Men precis som de andra trivs hon bra här. Skäms nästan när jag ser hur solbränd hon är (det här tredje barnen har.. eeeh.. inte sett fullt lika mycket skugga som de andra). Brun som en pepparkaka i ansiktet och på händerna. Men så blir man när man är ute från morgon till kväll. Myggbettsprickiga är de också alla tre. 

Mamma och pappa var här förra veckan och vi påbörjade små målningsprojekt. Bara jag skulle orka köra in till stan efter mera målfärg så ska jag måla klart utedasset. Vårt matbord på terrassen blev som nytt när jag slipade och målade! Sånt kan man inte få nog av. Små projekt som snabbt blir klara - och ger synliga resultat, ah!

Och sedan till kvällen går man in. Kanske badar bastu. Tänder lite ljus. Knäpper på fotbolls-vm. Man hinner knappt sätta sig innan Milken kommer springande med "När börjar myset? När börjar myset?". I hennes värld ska det vara någon form av fredagsmys hela veckan - och jag är ju inte sen att hålla med. Livet är för kort för att inte duka framför teven, vetja. 

Ja ja ja, ni hör, livet på Soltorpet lunkar på. Skrattar för övrigt alltid när jag skriver Soltorpet. Som om det var nåt fånigt namn jag själv kommit på (och ni ba: Guuud kan hon sluuuta tro hon är Ernst Kirschsteiger?). Men de facto heter den här tomten Soltorpet. Skönt nu var det sagt.

So long!

Taggar:

4

Kommentarer

 • Kugge

  02.07.2018 21:19 (16 dagar sen)

  Åh verkar alldeles underbart. Njut njut njuuuut så du har all energi för dina nya äventyr – vad det än blir. Så otrooooooligt nyfiken!


 • Camilla

  03.07.2018 09:30 (16 dagar sen)

  Jag har lusläst dina senaste inlägg, ifall jag inte bara missat var nånstans ditt nya jobb börjar....är ju så sjukt nyfiken! ;) ...har jag missat det??


 • Sandra Neuman

  03.07.2018 13:35 (15 dagar sen)

  Soltorpet är ändå ett namn som inger lite lugn. Vår villa finns på skolbacken... Say no more.


 • Smulan

  05.07.2018 23:27 (13 dagar sen)

  Hahah fotbojan så jäkla roligt!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.