Inte fyskam det heller.

måndag 12 februari 2018 - 09:00 | 5 Kommentarer

2018 02 10 12.28.22 2

 

Det är skönt att vara hemma igen. Det får man väl ändå konstatera. Även om det alltid känns lite motvilligt att packa ihop och förebereda sig mentalt på vinter. Men sedan är det ändå rätt härligt när man landar hemma. I alla fall nu när kappsäckarna är tömda, kläderna tvättade och barnen åter i skolan. Ordning och reda. Pengar på fredag.

Tänkte faktiskt på det under de sista dagarna. Att man nog inte skulle palla att bara leva la dolce vita under palmerna i all oändlighet. Säkert skulle det funka i någon månad, om man var inställd på det. Men ganska snabbt kommer nog tristessen emot. Att bara bada, åka runt på sightseeing, besöka museer, åka karuseller, sola, dricka drinkar, äta på restaurang och gå på marknader är fantastiskt, men gissar att det skulle bli lite hjärndött i längden. Att liksom aldrig behöva kämpa (annat än med barnvagnen i sanden).

Och det bästa just nu är att vi på något magiskt vis har trollat bort nästan hela skitvintern. Nu återstår ju bara den bästa delen! Ännu hinner vi skida och skrinna lite innan takdroppet börjar. Dessutom är det ju ljust jättelängre redan nu. När vi körde hemåt var det ju ljust ännu efter officetider (kunde inte tro mina ögon när jag anade dagsljus ännu vid 17.00). Finvintern är här! 

Välkommen till den bästa tiden.

Snart kan vi börja längta.

Taggar:

5

Kommentarer

 • linnea p.

  12.02.2018 12:39 (3 månader sen)

  Men alltså vilken bild! Så majestätisk, som en krona på Fader Frost, Kung Bore eller något annat sagoväsen.

  • Linn Jung

   13.02.2018 06:31 (3 månader sen)

   Ja, visst kan Finland visa lite kunglig fägring när hen vill! Kronan fanns i ett frostigt Aura i lördags.


 • Frizzan

  12.02.2018 13:29 (3 månader sen)

  Välkomna hem! Jag älskar din blogg-länklista, ta aldrig bort den! Om du orkar och vill så får du jättegärna uppdatera den lite då både Malin Wollin och Ebba v Sydow flyttat till nya adresser i blogosfären. Skulle hjälpa mig, en bloggsurfare utan bokmärken, jättemycket!

  • Linn Jung

   13.02.2018 06:32 (3 månader sen)

   Tack för tipset, det ska jag göra!


 • Staffan Nylund

  13.02.2018 09:14 (3 månader sen)

  Den finska vintern måste vara nåt av det mest deprimerande som finns. Men som du skriver så har vi den bästa tiden framom oss! :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.