Sista morgonen.

fredag 29 juni 2018 - 13:00 | 2 Kommentarer

Min sista vecka på jobbet fick jag gå riktigt back to basic. Felix på Kommunbladet blev sjuk, så jag fick hoppa in som flygande reporter. Ah, det var så länge sedan! Och jag tycker ju så mycket om sånt! Kommunbladet ges ju ut av Vörå kommun och HSS Media, och jag jobbade ju med den en tid när det begav sig. 

Att sätta sig i en reporterbil och köra norrut för sista gången kan nästan som beskrivas som sann lycka. Att intervjua människor som brinner för sina sak är nog bland det bästa som finns. Och sedan skriva ut texten efteråt. Gå in i sn egen värld. Låta berättelsen rinna ut på tangentbordet. Välja bilder. Skicka på korrektur. Och sedan ba: Aaah.

 

Furirbostallet

 

Först åkte jag ut till Furirsbostället i Oravais för att skriva om Slaget vid Oravais som fyller 210 år. Klassisk lokaljournalistik om brinnande eldsjälar. Medan jag väntade på att de intervjuade gick in i sina showoutfits hittade jag ett hörn som tilltalade mig estetiskt. 

 

ridlager

 

En annan dag tog mig helt på sängen. Åkte på ridläger Stall Falisa. Det var fullkomligt ljuvligt. Stämningen satt i mig hela dagen. Varm känsla i kroppen. Läs mer i Kbl som utkommer 11.7.

Så man kan ju sannerligen säga att jag slutade på topp. I dag när jag skriver det här gör jag min sista dag (för den här gången - P-O som jobbar som printförsäljare hävdar att jag ska få ärva hans jobb när jag väl har ångrat mig). 

På kaffepausen ska vi ha lite fest, har vi tänkt. Blir femårskalas med barntema (för att fira mina fem år är). Har just byggt ett metspö av en keppijumppa-käpp (inget kalas utan mete!). Blir roligt och sorgligt och mysigt! Har just klämt i mig världens fetaste sushiportion (last supper med Sergelius och Laine), så få se om vi får ner lite kaka också. Har varit till min favoritaffär (Lidl) och bunkrat upp med härligheter imorse. Och ännu till: After work med bästa flickorna ikväll!

Nu ska jag skriva ett tårdrypande avskedstal! Ajökens.

2

Kommentarer

 • eKorren

  29.06.2018 14:56 (20 dagar sen)

  "Skicka på korrektur." ?!? Har ni korrläsare på Vasabladet? PÅ RIKTIGT?!

  • Linn Jung

   29.06.2018 15:09 (20 dagar sen)

   Nee, det har vi inte! :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.