Sommaraktiviteter i Österbotten.

torsdag 20 april 2017 - 19:00 | 4 Kommentarer

vaasa vasa

 

Jag fick ett mejl häromdagen som jag tänkte att ni skulle kunna hjälpa mig med. En läsare hörde av sig och efterlyste tips. Hon ska göra en roadtrip med sin 4-åring och 7-åring längs kusten och undrar vad man ska göra med barnen när man besöker Vasatrakten.

Mina barn brukar tycka om Österbottens museum, att gå någon naturstig (rekommenderar i så fall rutten runt Saltkaret på Björkö! glöm inte körven!) och kanske Aava Kertun Kotitila om man diggar djur. Sedan kanske Zip Adventure-parken funkar om man gillar att klättra! Glöm inte middag och pingis på Faros.

Men jag är säker på att ni har bättre förslag än mig. Tack jättemycket på förhand!

Kommentarer

 • Kim

  20.04.2017 20:58 (7 månader sen)

  Beror ju på vad barnen är för sort... roligt för barn: tropiclandia, hop lop, swingeling. Roligt för både barn och vuxna: edvinsstigen med tillhörande park, den fina metviksparken, österbottens museum. Sandö är en fin strand, där man också kan testa sup-bräda. Öjenstigen och Öjberget är fina vandringsstigar. Ställena du föreslår är långt från Vasa. Aava Kertun kotitila är värt ett besök, men en lång väg bort.

  • Linn Jung

   20.04.2017 21:02 (7 månader sen)

   Till Saltkaret kommer man lätt med världsarvsbussarna som går sommartid!


 • Carolina

  21.04.2017 15:34 (7 månader sen)

  Åååh tack för tipsen!! ;)


 • Marie

  21.04.2017 21:35 (7 månader sen)

  Här i kalendern hittar man många bra tips på vad som händer i sommar! https://events.osterbotten.fi/evenemang/ Och ordnar man själv något roligt är det bara att sätta in det i kalendern, det är gratis!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.