Tre bra vegoaridagar på raken.

tisdag 9 januari 2018 - 16:30 | 3 Kommentarer

Förra veckans vegoarisvacka kan ni glömma. Nu har vi tre succédagar i rad. Yass! Först var det då klassikern lasagne (har man en gång börjat göra vegetarisk känns det närmast absurt att man en gång proppade den full med kött - jag har bloggat om en mycket bra variant  tidigare). Den gillar ju barnen alltid. Var helt enkelt tvungnen att köra några säkra kort här emellan, för att bibehålla deras eviga kärlek.

När lasagnen var slut blev det en annan classic. Mixad soppa med potatis, morötter, purjo, persilja och koskenlaskija-ost. Ändå otroligt att något så enkelt kan smaka så gott. För att vara riktigt inställsam bakade jag scones till. Har aldrig gjort scones i sån där muffinsplåt förr, men det kändes ju genast lite festligare. Lade lite bakplåtspapper under för att de lättare skulle komma loss. Fick nästan stående ovationer från köksbordet.

 

2018 01 07 10.14.51 3

 

Sedan på den tredje dagen blev jag sugen på quorn, som enligt mig är den bästa köttimitationen. Jag tycker egentligen det är fånigt att man ska efterlikna köttlik matlagning (vem har sagt att köttmat är normen, va va va). Men fick nu ändå ett sug när jag strövade i affären. Jag wokade en massa morötter, broccoli, blomkål och minimajs och qourn i sanslösa mängder vitkök. Hade köpt nå spännande långa nudlar som jag tillredde och stekte med. Klippte över massa koriander. Lite soyasås och chilisås på det. Heaven!

 

2018 01 09 03.34.45 1

 

Jaja! Härifrån tvättas, som finnen skulle säga.

Kommentarer

 • Monika

  10.01.2018 09:27 (8 dagar sen)

  Kan tipsa om att blanda ner en burk vita små eller stora bönor i soppan innan man mixar den, för att få den mer mättande och proteinig. Bönkonsistensen märks ju då inte längre, och så kan man undvika att berätta åt barnen att det är bönor med.


 • Jennifer Carp

  10.01.2018 16:17 (8 dagar sen)

  Hjärta-ögon-emoji för vegoari! Men kan inte sluta undra om/hur KORIANDERN GICK HEM HOS BARNEN? Har försökt smyga in det i maten när jag lagat åt andra än mig själv men brukar lämnas ganska mycket på deras tallrikar då.. :D


 • U

  13.01.2018 13:21 (5 dagar sen)

  Morptssoppan ser jättegod ut. Hur mycket koskenlaskija sätter du i den?


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.