Underskatta ej kraften i Hanson.

onsdag 17 januari 2018 - 18:15 | 8 Kommentarer

2018 01 17 02.03.45 1

 

Jag har sovit som en kratta flera nätter i rad. My får inte andningen att funka med tutt (pga norra halvklotets tjockaste slem) - och utan tutt (som i napp) funkar inte sömnen - och utan andning funkar inte Mytte. Så you get the picture.

Mellan 4.00-6.00 har våra nätter har sett ut ungefär så här: Hon vill ha tutten - jag lägger in tutten - hon får inte luft. Men hon vill ändå ha tutten -  så jag lägger in tutten - hon får inte luft. Men hon vill ändå ha tutten - så jag lägger in tutten - hon får inte luft. Upprepa tills hon däckar - sisådär lägligt tills stora barnen ska väckas. I don't even..

NÅ ANYWAY. Det var en bortförklaring till krasst bloggande. Jag har känt mig precis som jag är - en småbarnsmorsa. Har sett ut som sju svåra år under ögonen också. Men det var egentligen inte alls det jag skulle skriva om, utan jag skulle hylla kraften i riktigt bra musik när du är så här trött. 

Igår var jag tvungen att påbörja min packning inför Vietnam. Hade ingen lust, men vi måste börja snart, så vi hinner gå igenom allas sommarkläder. Före vi åker nästa onsdag ska bland annat 40-åringar (Sami) och 32-åringar (jag) firas. Jag gick och släpade fötterna efter mig igår och väntade på att jag skulle få feeling. "Nä, nu ska vi ha riktigt bra musik här!" sa jag i hopp om att kvickna till på kvällskvisten. "Helst något från 90-talet". Det är egentligen den enda musiken som kan få mig riktigt på G.

Och med bra musik menar jag banal, undermålig och opretentiös radiopop från lågstadiet/högstadiet. Själv har jag alltid varit sällsynt stolt över min dåliga musiksmak (eller kanske är den så jäkla usel att den blir bra).

Fyllde i Matheos mina vänner-bok för en tid sedan (hittade en så skitsnygg retrobok från 80-90-talet på loppis ifjol). När man skulle fylla i sin bästa popgrupp fick jag knappt raden att räcka till. Det var så många N'sync, TLC, All Saints, Backstreet boys, Spice Girls och Westlife som skulle rymmas med. Vet ni, nästan all tröttma försvann in i min garderob i går när jag fick dansa fram sommarkläderna till Solid Harmonie och Hanson. Volymen bara stregrade och stegrade. 

Fick nästan glädjefnatt när vi kom till den här versionen som Hanson uppträdde med 2016. Minns precis hur jävla gött livet var när jag köpte den här cd:n för tusen år sedan. Vi var på väg genom Sverige med mitt handbollslag, på väg till Drammen i Norge på turnering. Vi lyssnade på den om och om och om och om igen i spelbussen. Kunde nästan se Elin, Fia, Nathalié och Linda med spelkorten i händerna när jag dansade runt i långkalsongerna. Men den här versionen var ju nog cirka 32 gånger bättre. 

Aj aj aj, livet är så lätt när man har högklassig musiksmak. Vi tar den en gång till, va!

 

8

Kommentarer

 • Hanna Stigzelius

  17.01.2018 20:15 (4 månader sen)

  Vi verkar ha liknande musiksmak :) Fast jag har ännu utökat min strålande lyssnarlista med lite disneyballader och modern pop typ justin bieber och one direction! Så dåligt att det blir bra!


 • Ingela

  17.01.2018 20:50 (4 månader sen)

  Kör samma här när tempo och den goda fiilisen behövs. Lägg till bl.a. Savage garden, east17, boyzone och five också ;)


 • Maria

  18.01.2018 06:23 (4 månader sen)

  Finns en STOR flaska på babyhyllan på apotekets barnhylla med saltvattenspray för små barn (https://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/epages/KYA.mobile/en_GB/?ObjectPath=/Shops/KYA/Products/2064269&Locale=en_GB) som räddat vår babynäsa. 10 min och andningen är friiiii


 • Maria

  18.01.2018 06:24 (4 månader sen)

  Äh. Vet inte om min kommentar kom iväg men denna är super för babynäsor https://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/epages/KYA.mobile/en_GB/?ObjectPath=/Shops/KYA/Products/2064269&Locale=en_GB


 • Sandra Neuman

  18.01.2018 10:04 (4 månader sen)

  Ah! Westlife, BSB, Hanson var mina hjältar också i ungdomen... Not so much now. Ska jag ha feelis nu så måste jag lyssna på Justin Timberlakes "Can't stop the feeling' från Trolls-filmen. VÄRLDSBÄST!! Och musikvideon!!! <3


 • Malin / en gul apelsin

  18.01.2018 13:39 (4 månader sen)

  Jag blev superglad när jag hörde den här nyinspelade versionen, och kan inte alls känna igen de här farbröderna som sjunger. Han längst till vänster har ju kvar sitt tjocka svall (åtminstone på bredden, det är inte så värst långt), men de andra ser helt annorlunda ut. Vilket fick mig att inse att jag alltid bara kände igen dem på håret när de var som störst. De var liksom bara sitt hår. Och sin ena låt.


 • Linda

  18.01.2018 18:50 (4 månader sen)

  HANSON <3


 • Maria

  20.01.2018 10:11 (4 månader sen)

  Häriguud. Hade inte tänkt på Hanson sedan deras glansdagar på 90-talet och hade inte väntat mig att låten skulle låta så där bra 20 år senare.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.